- Tarifler
- Kurabiye Tarifleri
- Tatlı Kurabiye Tarifleri
- Zencefilli İsveç Kurabiyesi Tarifi
Tarif
Zencefilli İsveç Kurabiyesi Tarifi
Dünya çapında popüler bisküvi esaslı olup zencefil ve tarçın aromalı bir atıştırmalıktır. Zencefilli İsveç kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Kurabiye Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 35B
- 144
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
360 g un
6 g zencefil
6 g tarçın
7 g kakule
5 adet karanfil
5 g tuz
6 g kabartma tozu
3 g karbonat
60 g esmer şeker
85 g beyaz şeker
80 ml üzüm pekmezi
1 adet yumurta
50 ml su
Nasıl Yapılır?
- 1Unu bir kaba alın. İçine baharatları, tuz, kabartma tozu ve karbonatı ekleyerek iyice karıştırın.
- 2Ayrı bir kapta tereyağı, esmer ve beyaz şeker, pekmez, su ve yumurtayı sırasıyla ilave ederek bir mikser yardımıyla orta devirde kıvamlaştırın.
- 3Daha sonra un karışımına katarak elinizle yoğurmaya başlayın.
- 4Açılacak hamur kıvamına gelince kabın üzerini streçle kapatıp 1 akşam buzdolabında dinlendirin.
- 5Ertesi gün, unladığınız tezgahın üzerinde merdaneyle açın. (çok kalın olmamalı, 0,5 santimlik kalınlık yeterlidir)
- 6Hamuru açtıktan sonra hamur kalıplarıyla istediğiniz biçimlerde kesin. Yağlı kağıt serdiğinizde fırın tepesinde önceden 180°C ısıtılmış fırında 8-10 dakika pişirin. Pepparkakor'lar hazırdır.
Püf Noktası
*Bir sonraki yapışınızda özellikle zencefil, tarçın ve kakule baharat üçlüsünü sevdiğiniz lezzet aralığına göre ufak dokunuşlarla değiştirerek size özel Pepparkakor'lar yapabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?