- Tarifler
- Kurabiye Tarifleri
- Tatlı Kurabiye Tarifleri
- Zencefilli Kurabiye Tarifi
Tarif
Zencefilli Kurabiye Tarifi
Yılbaşının olmazsa olmazı! Zencefilli yılbaşı kurabiyesi nasıl yapılır?
70 Dakika
8-10 Kişilik
Tatlı Kurabiye Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 24B
- 157
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g toz şeker
2 adet yumurta
65 g pekmez
40 g bal
40 g pudra şekeri
10 g toz tarçın
15 g toz zencefil
3 adet karanfil
500 g un
1 paket kabartma tozu
Nasıl Yapılır?
- 1Oda sıcaklığına gelen tereyağı ve şeker çırpılır.
- 2Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeler eklenir ve yoğurulur.
- 3Ardından un ve kabartma tozu eklenir.
- 4Hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur.
- 5Hazırlanan hamur streçlenir ve buzdolabında 1 saat dinlendirilir.
- 6Dinlenen hamur 2 cm kalınlığında açılır ve kurabiye kalıpları ile kesilir.
- 7Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirilir. Dilerseniz pişen kurabiyeleri servis etmeden önce üzerlerine pudra şekeri serpilir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?