- Tarifler
- Kurabiye Tarifleri
- Tatlı Kurabiye Tarifleri
- Kavala Kurabiyesi Tarifi
Kavala Kurabiyesi Tarifi
- 24B
- 132
- Kaydet
Malzeme Listesi
Nasıl Yapılır?
- 1700 gr unu geniş bir tencerede orta ateşte devamlı karıştırarak kavurun. Hafif kahverengi olan kavrulan unu başka bir kaba alıp, soğumaya bırakın.
- 2Damla sakızlarını havanda daha rahat dövebilmek için donması için buzluğa koyun. Donan sakızları çıkartıp, havanda dövün. Uzun uzun dövmeyin ki oluşan ısı ile sakız tekrardan yumuşamasın.
- 3Büyük bir yoğurma kabına sırasıyla pudra şekeri, tereyağı, fındık yağı, yoğurt, kabartma tozu, vanilya, damla sakızı ve yumurtayı alın. Bir spatula yardımı ile tüm malzemeleri birbirine yedirin.
- 4Kavrulmuş unu elekten geçirerek oluşan karışıma kademe kademe ekleyin. Hamur, kabın kenarlarına ve elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun. Son olarak kavrulmuş bademleri de ekleyip iyice karıştırın.
- 5Hazır olan kurabiye hamurunu buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- 6Dinlenen hamuru 4 eşit parçaya bölün, bir tezgah veya yağlı kağıt üzerine alıp 2 cm kalınlığında açarak dikdörtgen haline getirin.
- 7Düz bir bardağın ağzı veya çelik kurabiye kalıbı ile ay şekilleri çıkartın. Bunun için önce yarım bir yuvarlak çıkarın, daha sonra ilk kestiğiniz parçanın hamurda yarattığı boşluktan devam ederek ay şekilleri çıkarabilirsiniz.
- 8Çıkan parçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Kalan hamuru birleştirip tekrar ay şekilleri çıkartın.Önceden ısıtılmış 180°C fırında kurabiyeler hafif rengini değiştirene kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
- 9Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri, içlerini çekmeleri için ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın. Daha sonra üzerlerini pudra şekeri ile kaplayarak servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Genelde bademli un kurabiyesi gibi anılır ancak çok önemli bir farkı var; o da kavrulmuş undan yapılması.
*Kurabiyeleri fazla yağ salmaması için el çabukluğuyla hazırlamaya dikkat edin.
*Kavurduğunuz unu soğutmazsanız eğer kurabiyeniz dağılabilir veya alması gerektiğinden daha fazla un alır.
*Bademleriniz çiğ ise: büyük parçalar halinde doğrayın ve bir tavada yağsız olarak renkleri hafif koyulaşıncaya kadar 3-4 dakika kavurun ve soğumaları için kenara alın.
*Bademlerin bir kısmını sadece ortadan ikiye bölerek kurabiyelerin üzerlerinde güzel görünmeleri için ayırabilirsiniz.
*Damla sakızlarını havanda daha rahat dövebilmek için donması için buzluğa koyun. Donan sakızları çıkartıp, havanda çok uzun süre olmamak kaydıyla toz haline gelene dek dövün.
*İnoksan İnosmart Fırın Ailesi: https://www.inoksan.com/urun/10186/fbe-10t-dokunmatik-kombi-firin-elektrikli
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!