- Tarifler
- Kurabiye Tarifleri
- Tatlı Kurabiye Tarifleri
- Esron Kurabiyesi Tarifi
Esron Kurabiyesi Tarifi
- 25B
- 153
- Kaydet
Malzeme Listesi
Nasıl Yapılır?
- 1Oda sıcaklığına gelen tereyağı ve pudra şekerini mikser ile kabartarak çırpın.
- 2Yumurtaları azar azar ilave ederek yağa yedirin.
- 3Balı ekleyin ve karıştırın.
- 4Sırasıyla içi çıkarılmış vanilya çubuğu ve portakal kabuğu rendesini ekleyin.
- 5Elediğiniz un ve kakaoyu ilave ederek 1-2 dakika karıştırın.
- 6Hamuru, ucuna dişli duy takılmış krema torbasına doldurun ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yuvarlak olacak şekilde sıkın.
- 7Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
- 8200 g Callebaut 811 Dark çikolatayı bain marie usulü eritin.
- 9Eritilen çikolatanın içerisine 25-30 g damla çikolata koyun ve karıştırarak erimelerini sağlayın. Bu şekilde çikolatanızı ekleme yöntemi ile temperlemiş olacaksınız.
- 10Kurabiyelerinizi çikolataya batırın ve pişirme kağıdına dizin.
- 11Üzerlerine badem, fındık ya da cocoa nibs parçacıkları serperek dekorlayabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Benzer Kurabiye Tarifleri
Yorumlar (3)
Merhaba sitenize yeni üye oldum ancak ölçüler gr/litre vs gibi veriliyor bunu daha pratik verirseniz bizler yaptığımız yemeklerin doğru çıkmasını sağlarız. Yani 1 çay kaşığı/ 1 yemek kaşığı vs gibi verilmesi daha doğru ve pratik olacaktır. Dikkate alırsanız sevinirim..Kolaylıklar diliyorum
Sevinç Hanım merhaba, sitemiz profesyonel mutfakların kullandığı sisteme uygundur. Özellikle pastacılık alanında en çok dikkat ettiğimiz şeylerden biri de g, ml, litre gibi ölçü birimleri kullanılmasıdır. Bizim size naçizane önerimiz; doğru ve kusursuz sonuçlar almak istiyorsanız hassas bir tartı edinmeniz. Yine de çok yakın zamanda ölçü birimleri referans tablomuz aktif olacaktır oradan da yararlanabilirsiniz. Teşekkürler