Kısık Ateş
Tarif

Esron Kurabiyesi Tarifi

Orijinal pastane kurabiyelerinden Esron, nasıl yapılır?
55 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Kurabiye Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 25B
  • 153
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g Pınar Tereyağı
Pınar
200 g pudra şekeri
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
15 g bal
1 adet vanilya çubuğu
1 adet portakal kabuğu rendesi
360 g un
40 g kakao
Üzeri için:
200 g Callebaut 811 Dark Çikolata
25-30 g damla çikolata

Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığına gelen tereyağı ve pudra şekerini mikser ile kabartarak çırpın.
  • Yumurtaları azar azar ilave ederek yağa yedirin.
  • Balı ekleyin ve karıştırın.
  • Sırasıyla içi çıkarılmış vanilya çubuğu ve portakal kabuğu rendesini ekleyin.
  • Elediğiniz un ve kakaoyu ilave ederek 1-2 dakika karıştırın.
  • Hamuru, ucuna dişli duy takılmış krema torbasına doldurun ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yuvarlak olacak şekilde sıkın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
  • 200 g Callebaut 811 Dark çikolatayı bain marie usulü eritin.
  • Eritilen çikolatanın içerisine 25-30 g damla çikolata koyun ve karıştırarak erimelerini sağlayın. Bu şekilde çikolatanızı ekleme yöntemi ile temperlemiş olacaksınız.
  • Kurabiyelerinizi çikolataya batırın ve pişirme kağıdına dizin.
  • Üzerlerine badem, fındık ya da cocoa nibs parçacıkları serperek dekorlayabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Yeşim Erol
Yeşim Erol
Barry Callebaut Turkey - Head of Chocolate Academy
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kurabiye Tarifleri

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi
24B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Limonlu Cheesecake Cookie Tarifi
2B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Üzümlü Cevizli Kurabiye Tarifi
50 Dakika
8-10 Kişilik
13B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Sevinç Uraz
· 15.04.2020

Merhaba sitenize yeni üye oldum ancak ölçüler gr/litre vs gibi veriliyor bunu daha pratik verirseniz bizler yaptığımız yemeklerin doğru çıkmasını sağlarız. Yani 1 çay kaşığı/ 1 yemek kaşığı vs gibi verilmesi daha doğru ve pratik olacaktır. Dikkate alırsanız sevinirim..Kolaylıklar diliyorum

Yeşim Erol
· 15.04.2020

Sevinç Hanım merhaba, sitemiz profesyonel mutfakların kullandığı sisteme uygundur. Özellikle pastacılık alanında en çok dikkat ettiğimiz şeylerden biri de g, ml, litre gibi ölçü birimleri kullanılmasıdır. Bizim size naçizane önerimiz; doğru ve kusursuz sonuçlar almak istiyorsanız hassas bir tartı edinmeniz. Yine de çok yakın zamanda ölçü birimleri referans tablomuz aktif olacaktır oradan da yararlanabilirsiniz. Teşekkürler

muhammet ezer
· 15.01.2021

Esron ve Landöşe isminin kökeni hakkında bir fikriniz var mı şefim?

Uzman Yeşim Erol bu yorumu beğendi