- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Balkabaklı Humus Tarifi
Tarif
Balkabaklı Humus Tarifi
Alışılmışın dışında humus tarifi: Bal kabaklı humus tarifi nasıl yapılır? Humus yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma, Tava
Paylaş
- 20B
- 128
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g nohut
400 g dilimlenmiş balkabağı
3 diş sarımsak
200 ml sızma zeytinyağı
200 g tahin
8 g tuz
3 g kimyon
Mantar Sote için:
400 g istiridye mantarı
50 ml sızma zeytinyağı
20 g dolmalık fıstık
Nasıl Yapılır?
- 1Balkabaklı Humus için: 1 gece önceden suda beklettiğiniz nohutları süzüp orta boy bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar temiz su ile haşlamaya bırakın, bu esnada üzerinde oluşan köpükleri ara ara temizleyin. Daha sonra 1 su bardağı haşlanmış nohut suyundan kenara ayırıp süzün.
- 2Ayrı bir tencerede doğranmış balkabaklarını 35 dakika haşlayıp süzdükten sonra geniş bir kaba alın. Üzerine haşlanmış nohutları ve ayırdığınız haşlama suyunu ilave edip rondo ile çekmeye başlayın.
- 3Sarımsak, zeytinyağı, tahin, tuz ve kimyonu ekleyin. Pürüzsüz kıvam alana kadar çektikten sonra humusunuz hazır.
- 4Mantar Sote için: İstiridye mantarlarını iri iri doğrayın.
- 550 ml zeytinyağını bir tavada ısıtıp dolmalık fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun.
- 6Üzerine doğranmış mantarları ilave edin, 5-6 dakika soteleyin. Dilerseniz bu aşamada az miktarda worcestershire sos ve kırmızı pul biber kullanabilirsiniz. Mantar soteniz de hazır.
- 7Sunum için; güzel bir servis tabağına aldığınız balkabaklı humusu, mantar sote ile servis edin.
Püf Noktası
*Baharat oranını artırıp azaltabilirsiniz.
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.