- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Anadolu Cacığı Tarifi
Tarif
Anadolu Cacığı Tarifi
Bol malzemeli kuru cacık tarifi nasıl yapılır? Kolay ve pratik cacık yapımı için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
15 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Soğuk
Paylaş
- 15B
- 40
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3-4 adet salatalık
1 diş ezilmiş sarımsak
1/2 demet taze nane
yeteri kadar tuz
3-4 g sumak
120 ml soğuk su
Nasıl Yapılır?
- 1Karıştırma kabına yoğurdu ve ekşi kremayı koyup iyice karıştırın.
- 2Karıştırdıktan sonra salatalıkları rendeleyin.
- 3Sarımsağı da ezerek içerisine ekleyin.
- 4Naneleri ince ince kıyıp diğer malzemeler ile güzelce karıştırın.
- 5Son olarak tuz, sumak ve soğuk su ekleyerek iyice karıştırın.
- 6Kaselere aldıktan sonra üzerilerine bir yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip sumakla süsleyin.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.