- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Pancarlı Humus Tarifi
Tarif
Pancarlı Humus Tarifi
Dikkat! Cezbedici rengi ve tadı ile iştah kabartır. Aynı zamanda sofralarınıza oldukça renk katar... Pancarlı humus tarifi nasıl yapılır? Humus yapmanın püf noktaları nelerdir?
45 Dakika
8-10 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma
Paylaş
- 25B
- 117
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g nohut
2 adet pancar
20 ml zeytinyağı
tuz ve karabiber
50 g tahin
20 ml limon suyu
10 g kimyon
Nasıl Yapılır?
- 1Nohutlar bir gece önceden tuzlu suda ıslatılır. Mümkün ise suyu bir iki kez boşaltılıp tekrar yenilenir.
- 2Islanan nohutlar haşlanır ve süzülüp ılınmaya bırakılır. Ilınan nohutların kabukları ayıklanır.
- 3Pancarlar zeytinyağı, birer tutam tuz ve karabiber eklenerek alüminyum folyoya sarılır. 180 derece fırında yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- 4Pişen pancarların biraz soğuması beklenir ve kabukları dikkatlice soyulur, gelişigüzel doğranır.
- 5Tahin, limon suyu ve kimyon eklenerek tüm malzemeler blender yardımı ile pürüzsüz kıvam alana kadar çekilir.
- 6Güzel bir servis tabağına alınır, üzerine az miktarda zeytinyağı gezdirilir ve küp doğranmış pancarlardan eklenerek servis edilir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?