- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Taze Bakla Ezmesi Tarifi
Tarif
Taze Bakla Ezmesi Tarifi
Zeytinyağlı bakla ezmesi tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Soğuk
Paylaş
- 29B
- 57
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g taze bakla
320 g süzme yoğurt
2 diş sarımsak
40 g galeta unu
30 g sızma zeytinyağı
1 adet taze soğan
1/4 demet dereotu
30 g ceviz içi
yeteri kadar tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Bir tencerede su kaynatın. Su kaynadığında ateşin altını kısın, baklaları ekleyin baklalar yumuşayana kadar 15-20 dakika haşlayın.
- 2Tencereyi ocaktan alın baklaları süzgeçte bekletin.
- 3Baklaları tencere içerisinde soğuk su ekleyerek soğutun.
- 4Baklaları ince ince kıyarak bir tabağa alın.
- 5Sarımsakları rendeleyin.
- 6Bir kase süzme yoğurdu biraz su ile karıştırın tuz ve rende sarımsağı ekleyin.
- 7İnce kıyılmış dereotunu, dövülmüş ceviz ve galeta ununu yoğurdun içerisine ekleyin.
- 8Son olarak baklaları ekleyip güzelce karıştırın.
- 9Tabaklama; ince kıyılmış taze soğanları serpiştirin ve biraz da zeytinyağı ilave ederek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?