Kısık Ateş
Tarif

Kereviz Salatası Tarifi

Kerevizi sevip sevmemek tamamen damak zevkine bağlı olsa da bu tarif, kerevizi sevmeyenlere bile lezzetini sevdirecek! 😊 Düşük kalorisi ve lif bakımından zengin yapısıyla kereviz, sağlıklı beslenmek isteyenler için harika bir seçenek. Peki, kereviz salatası nasıl yapılır, içine hangi malzemeler konur? İşte hem pratik hem de çok lezzetli bir cevizli kereviz salatası tarifi!
25 Dakika
4-6 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma
Kereviz Salatası Tarifi
Paylaş
  • 2B
  • 22
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet orta boy kök kereviz
200 g süzme yoğurt
50 g Pınar Mayonez
Pınar
6-8 adet ceviz içi
1-2 diş sarımsak
yeteri kadar tuz&akbiber
üzeri için: zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Kerevizleri yıkayıp soyun ve rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Rendelediğiniz kerevizleri bir karıştırma kabına alın.
  • Üzerine süzme yoğurt ve mayonezi ekleyin. İyice karıştırarak homojen bir kıvam elde edin.
  • İri doğranmış cevizleri ve ezilmiş sarımsakları ekleyin. Tüm malzemeleri tekrar karıştırın.
  • Salatayı tuz ve akbiberle lezzetlendirin. Baharat miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Salatayı buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin. Servis yapmadan hemen önce üzerine zeytinyağı gezdirin. Dilerseniz kıyılmış dereotu ve ceviz ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası

Kereviz Salatası tarifine ekstra lezzet ve doku kazandıracak birkaç püf noktası:

Kerevizleri Limonlu Suda Bekletin: Kerevizleri rendeledikten sonra kararmamaları için bir süre limonlu suda bekletin. Bu, kerevizin rengini korumasına ve salatanın daha taze görünmesine yardımcı olur.
Süzme Yoğurt Kıvamı: Süzme yoğurdunuz çok katıysa, biraz su veya süt ekleyerek daha pürüzsüz bir kıvama getirebilirsiniz. Böylece salata daha kolay karışır ve akışkan bir kıvam alır.
Cevizlerin Tazeliği Önemli: Salatanın lezzetini artırmak için taze ve iri doğranmış ceviz kullanın. Cevizleri salatanın üzerine son anda eklemek, cevizlerin yumuşamasını engeller ve kıtırlığını korur.
Bekletme Süresi: Kereviz salatasını buzdolabında en az 30 dakika dinlendirmek, tüm malzemelerin lezzetinin birbirine geçmesini sağlar ve daha yoğun bir tat verir.
Zeytinyağını Son Anda Ekleyin: Zeytinyağını servis yapmadan hemen önce üzerine gezdirmek, hem parlak bir görünüm kazandırır hem de salatanın daha taze görünmesini sağlar.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Köpoğlu Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
249B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Babagannuş Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
59B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Rus Salatası Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
2B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.