Kısık Ateş
Tarif

Köpoğlu Tarifi

Meşhur köpoğlu mezesi nasıl yapılır? Tadına doyum olmayan köpoğlu tarifi ve püf noktaları nelerdir? Tam kıvamında nefis köpoğlu tarifi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Derin yağda kızartma
Paylaş
  • 251B
  • 228
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet patlıcan
2 adet sivri biber
500 ml ayçiçek yağı
2 adet olgun domates
40 ml zeytinyağı
tuz ve karabiber
1 tutam toz şeker
150 g süzme yoğurt
1 diş sarımsak

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın ve tuzlu suda bekleterek acısını çıkartın.
  • Biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyin ve küp küp doğrayın.
  • Derin yağda biberleri kızartın, patlıcanların suyunu süzüp aynı yağda kızartın.
  • Ayrı bir tavada rendelenmiş domatesleri zeytinyağında kavurmaya başlayın, tuz ve karabiberle lezzetlendirip suyunu çekene kadar pişirin. Bu aşamada bir tutam toz şeker ekleyebilirsiniz.
  • Kızarmış patlıcan ve biberleri servis tabağına alıp, üzerine domates sosu dökün.
  • Son olarak, ezilmiş sarımsak ve bir tutam tuz ile çırpılmış süzme yoğurdu üzerine gezdirerek servis edin.

Püf Noktası

*Patlıcanları kızartmadan önce 15 dakika tuzlu suda bekletebilirsiniz. Böylece acı tadını salacaktır.
*Kızartma işleminin ardından biber ve patlıcanları kağıt havluda bekletin.
*Sulanmaması için yoğurdu servis esnasında ekleyin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
4.8
6 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Haydari Tarifi
20 Dakika
4-6 Kişilik
562B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Pratik Rus Salatası Tarifi
30 Dakika
2 Kişilik
234B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Labne Soslu Karamelize Havuç Tarifi
3B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Özge Bayülgen
· 14.10.2021

Merhaba,genel bir sorum olacak .Tariflerdeki 5 g ,3 g gibi ölçüleri nasıl ayarlamak lazım ? Mutfak terazisiyle mi ?Bir diğer sorum ;sarımsaklı tariflerde havanda dövmekten bahsediliyor.Havanımız yoksa ne iş görür ,havanın lezzete bir etkisi var mı ?

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 15.10.2021

Merhaba, evet mutfak terazisi her zaman elinizin altında olmalı 😇 Havanın lezzete özel olarak bir etkisi yok tamamen ezme, dövme, ufalama gibi işlemler için kullanılan bir kap.