- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Haydari Tarifi
Haydari Tarifi
- 555B
- 309
- Kaydet
Malzeme Listesi
Nasıl Yapılır?
- 1Bir karıştırma kabında süzme yoğurdu bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz hale getirin.
- 2Ayrı bir yerde beyaz peyniri kırıklayın ve bir kaşığın arka yüzüyle pürüzsüzleştirin.
- 3Süzme yoğurdun içerisine ekleyin ve birbiriyle özdeşleşmesini sağlayarak karıştırın.
- 4Bir tavada tereyağını kızdırmadan eritin, içerisine kuru naneyi ekleyin ve soğuması için kenara alın.
- 5Daha sonra süzme yoğurt karışımına; ezilmiş sarımsakları, tuz ve soğumuş nane karışımını ekleyip güzelce karıştırın.
- 6Servis tabağına aldığınız haydarinin üzerine, renk olması açısından biraz zeytinyağı gezdirin.
- 7Tercihe göre, parmak ucunuzla bir fiske kırmızı tatlı toz biber ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Süzme yoğurt kıvamın yakalanmasında esastır. Süzme yoğurt yoksa, ev tipi yoğurdu temiz bir bez içerisine alıp, bir kese haline getirdiğiniz bez torbada birkaç saat süzdürerek o yoğunluğu yakalayabilirsiniz.
*Dilerseniz ince kıyılmış dereotu ekleyebilirsiniz.
*Bu tarifi peynir kullanmadan da yapabilirsiniz.
*Baharat oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Yorumlar (11)
Merhaba;Bu tarifyanlış. Düzeltilmesi vegüncellenmesi, sitenizdeki tariflerin güvenilirliği açısından önemli diye düşünüyorum.
Merhaba Elif, tam olarak ne yanlış? geri dönüş yaparsan bizler de ona göre kontrolünü sağlarız. Teşekkürler
Merhabalar;İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Resimdeki gibi bir görüntü için 20 gr nane ( 1 kg süzme yoğurt kullandım halayemyeşildi ürünüm ve haydari olarak değildedip sosolarak kraker ve cipslerin yanındasundum ) ölçüsünün düzeltilmesi gerekiyor bana göre yoksayemyeşil bir şey çıkıyor ortaya.