- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Mercimek Köftesi Tarifi
Tarif
Mercimek Köftesi Tarifi
Kalabalık misafir sofralarının en sevilen lezzetlerinden Mercimek Köftesi tarifi. Mercimek köftesi nasıl yapılır? Mercimek köftesi yapmanın püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
6-8 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 220B
- 525
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g kırmızı mercimek
700 ml su
200 g köftelik bulgur
100 ml zeytinyağı
150 g kuru soğan
60 g domates salçası
30 g biber salçası
5 g tuz
1 tutam karabiber
pul biber
zahter
kimyon
kuru nane
1 demet maydanoz
4 dal taze soğan
4 yaprak taze fesleğen
40 g nar ekşisi
Nasıl Yapılır?
- 1Mercimeği bir tencereye koyup üzerine suyu ekleyin. Ocağa alıp pişirmeye bırakın.
- 2Mercimekler yumuşayıp tam suyunu çekmeye yakın bulguru ekleyin. Tencerenin ağzını kapatıp ocaktan alın ve bulguru şişmesi için dinlendirin.
- 3Diğer taraftan tavaya zeytinyağı koyup küp doğranmış kuru soğanları kavurmaya başlayın. Soğanlar pembeleşmeye yakın salçaları ve baharatları ekleyin. 2-3 dakika daha kavurup altını kapatın.
- 4Maydanoz, taze soğan ve fesleğenleri incecik doğrayın.
- 5Şişen mercimekli bulguru bir tepsiye dökün. Tavadaki soğan salça karışımını üzerine ilave edin.
- 6Son olarak nar ekşisi ve doğranmış yeşillikleri de ekleyip köfte yoğurur gibi harmanlayın.
- 7Hazır olan mercimekli köfteyi elinizle sıkıp şekil vererek servis tabağına alın. Bol yeşillik ve turşu ile servis edin.
Püf Noktası
*Baharat oranlarını sık sık tadarak damak zevkinize göre ayarlayın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
4.7
7 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?