- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Humus Lokması Tarifi
Tarif
Humus Lokması Tarifi
Faydalarını saymakla bitiremediğimiz nohut ile farklı tarifler yapmak mümkün. Humus Lokması tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma
Paylaş
- 23B
- 111
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g çiğ beyaz nohut
80 g kuş üzümü
150 ml sızma zeytinyağı
150 g çam fıstığı
20 g toz tarçın
1 adet limonun suyu
20 g deniz tuzu
Nasıl Yapılır?
- 1Nohutlar bir gece önceden bol su ile yıkanır, tuzlu sıcak suda ıslatılır. Ertesi gün robottan ince olarak çekilir.
- 2Kuş üzümleri ılık suda 1 saat kadar bekletilir.
- 3Zeytinyağında çam fıstığı hafif pembeleşinceye kadar kavrulur, süzgeçten geçirilir ve kalan yağ kullanılmak üzere bekletilir.
- 4Bir karıştırma kabına; sırasıyla çekilmiş nohut, kavrulmuş çam fıstığı, kuş üzümü, tarçın, bekletilen zeytinyağı, limon suyu ve deniz tuzu eklenerek bütün malzemeler iyice karıştırılarak harmanlanır.
- 5Kıvamı ne çok sert ne de yumuşak olmalı.
- 6Lokmalar istenilen şekle getirilir, üzeri çok hafif toz tarçın ve çam fıstığı ile süslenir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.