Kısık Ateş
Tarif

Babagannuş Tarifi

Babagannuş veya Abugannuş, ana malzemesi patlıcan olmakla birlikte, yöresel olarak değişkenlik gösterebilen bir lezzettir. Közlenmiş sebzelerin en güzel hali olan bu tarifi, salata veya meze olarak sunabilirsiniz. Babagannuş nedir, babagannuş tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Izgara
Babagannuş Tarifi
Paylaş
  • 59B
  • 132
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet büyük boy patlıcan
2 adet domates
3 adet kırmızı biber
4 adet yeşil biber
1 adet dolmalık sarı biber
3 diş sarımsak
80 ml zeytinyağı
20 g nar ekşisi
10 g tuz
1 adet kırmızı soğan
1/4 demet maydanoz

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcan, domates ve tüm biberleri közleyin.
  • Közlenen sebzelerin kabuklarını soyun ve bıçak yardımıyla gelişi güzel doğrayın.
  • Sarımsakların kabuklarını soyup ezin. Zeytinyağı, nar ekşisi ve tuz ile homojen kıvam alana kadar karıştırın.
  • Hazırladığınız tüm malzemeleri bir kapta karıştırdıktan sonra güzel bir servis tabağına alın.
  • Üzerini doğranmış kırmızı soğan ve maydanozlarla süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tuz, nar ekşisi ve zeytinyağı oranını arttırıp azaltabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
4.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri

İç Bakla Humusu Tarifi
approved
30 Dakika
4-6 Kişilik
35B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Muhammara Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
124B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Siyah Humus Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
30B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.