Kısık Ateş
Tarif

Siyah Humus Tarifi

Bugün sizlerle farklı bir meze türü olarak siyah nohuttan bol lifli humus tarifi paylaşacağım. Kolay yapımı ve lezzeti ile eminim sizler de çok beğeneceksiniz.
40 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma
Siyah Humus Tarifi
Paylaş
  • 30B
  • 100
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g haşlanmış siyah nohut
1/2 l haşlanmış nohut suyu
200 ml zeytinyağı
200 ml tahin
4-5 diş sarımsak
20 g tuz
1.5 adet limonun suyu
5 g kimyon

Nasıl Yapılır?

  • Siyah nohutları zamanınız varsa bir gece önceden ılık suya koyup ertesi gün haşlayabilirsiniz. Dilerseniz de düdüklü tencerede bir gece suda bekletmeden 2 lt su ile haşlayabilirsiniz.
  • Haşladıktan sonra haşlama suyundan mutlaka kenara yarım litre kadar ayırın.
  • Haşlanan nohutları rondoya alın ve haşlama suyundan azar azar ilave ederek kıvam almasını sağlayın.
  • Sırası ile zeytinyağı, tahin, soyulmuş sarımsak, tuz, limon suyu ve kimyonu ekleyip tamamen pürüzsüz kıvam alana kadar rondodan çekin.
  • Kıvamı katı olur ise haşlama suyundan ilave ederek daha yumuşak bir kıvam elde edebilirsiniz.
  • Farklı bir meze türü olarak sofralarınızı süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Labneli Söğürme Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
21B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Buğdaylı Yoğurtlu Kabak Tarifi
25B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Zeytinyağlı Karışık Ot Tarifleri
19B Görüntüleme

Yorumlar (1)

BirgülÖztürk
· 11.06.2020

Siyah nohutu ilk defa duyuyorum

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi