- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Siyah Humus Tarifi
Tarif
Siyah Humus Tarifi
Bugün sizlerle farklı bir meze türü olarak siyah nohuttan bol lifli humus tarifi paylaşacağım. Kolay yapımı ve lezzeti ile eminim sizler de çok beğeneceksiniz.
40 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma
Paylaş
- 30B
- 100
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g haşlanmış siyah nohut
1/2 l haşlanmış nohut suyu
200 ml zeytinyağı
200 ml tahin
4-5 diş sarımsak
20 g tuz
1.5 adet limonun suyu
5 g kimyon
Nasıl Yapılır?
- 1Siyah nohutları zamanınız varsa bir gece önceden ılık suya koyup ertesi gün haşlayabilirsiniz. Dilerseniz de düdüklü tencerede bir gece suda bekletmeden 2 lt su ile haşlayabilirsiniz.
- 2Haşladıktan sonra haşlama suyundan mutlaka kenara yarım litre kadar ayırın.
- 3Haşlanan nohutları rondoya alın ve haşlama suyundan azar azar ilave ederek kıvam almasını sağlayın.
- 4Sırası ile zeytinyağı, tahin, soyulmuş sarımsak, tuz, limon suyu ve kimyonu ekleyip tamamen pürüzsüz kıvam alana kadar rondodan çekin.
- 5Kıvamı katı olur ise haşlama suyundan ilave ederek daha yumuşak bir kıvam elde edebilirsiniz.
- 6Farklı bir meze türü olarak sofralarınızı süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?