- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Zeytinyağlı Karışık Ot Tarifleri
Tarif
Zeytinyağlı Karışık Ot Tarifleri
Deniz börülcesi, ebegümeci ve labada ile hazırlanan enfes ot tarifleriyle karşınızdayız. Ebegümeci kavurması, deniz börülcesi kavurması ve labada kavurması tarifi nasıl yapılır? İşte detaylar...
60 Dakika
4-6 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 19B
- 48
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Deniz Börülcesi için:
2 demet deniz börülcesi
2 litre su
50 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 adet limon suyu
yeteri kadar tuz
Ebegümeci için:
1 kg ebegümeci
100 ml zeytinyağı
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
yeteri kadar tuz&karabiber
10 g toz şeker
2 adet rende havuç
2 adet domates
Labada için:
1 kg ayıklanmış labada
30 ml zeytinyağı
2 adet kırmızı soğan
2 diş sarımsak
yeteri kadar tuz&karabiber
10 g toz şeker
Nasıl Yapılır?
- 1Deniz börülcesi için: Deniz börülcesini yıkayıp eğer varsa köklerini keserek ayırın. Geniş bir tencerede, kaynar tuzlu suda deniz börülcesini 10 dakika kadar haşlayın. Pişen börülceleri kevgir yardımıyla tencereden alın ve buzlu suyun içine atın. Haşlanan börülcelerin kılçıklarını ayıklayın. Zeytinyağını, dövülmüş sarımsakları ve limon suyunu karıştırın. Salata kabına aldığınız börülceler ile karıştırıp servis yapın.
- 2Ebegümeci için: Zeytinyağında soğan ve sarımsağı kavurun. Arından ebegümecini ekleyin. Tuz, karabiber ve şekeri koyun 15 dakika pişirdikten sonra rende havucu ve küp doğranmış domatesi ilave edin. Daha sonra karıştırarak servis edin.
- 3Labada için: Yayvan bir tencerede bir miktar zeytinyağıyla beraber soğan ve sarımsakları kavurun. Labadaları ekledikten sonra 10 dakika pişirin. Tuz, karabiber ve şeker ilave edip güzelce karıştırın. Ardından soğumaya bırakın ve servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.