- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Muhammara Tarifi
Tarif
Muhammara Tarifi
Muhammara nedir? Muhammara, Suriye'nin Halep şehrine özgü, kahvaltılık ve yemeklik olarak iki çeşidi olan, biber, ceviz ve çeşitli baharatların karışımından yapılan mezedir. Peki, muhammara tarifi nasıl yapılır? İşte kolay yapımıyla cevizli muhammara tarifi...
25 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma
Paylaş
- 123B
- 268
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
7-8 adet közlenmiş kırmızı biber
3 diş sarımsak
7 dilim bayat ekmek veya etimek
10 g kimyon
7-8 g tuz
70 g ceviz içi
100 g zeytinyağı
40 g nar ekşisi
Nasıl Yapılır?
- 1Közlenmiş kırmızı biberleri irice doğrayıp, soyulmuş sarımsak, ekmek dilimleri, kimyon ve tuzla beraber mutfak rotobotuna alın. Tüm malzemeyi iri kalacak şekilde robotta çekin.
- 2Daha sonra bir karıştırma kabına alıp içine ince kıyılmış ceviz içi, zeytinyağı ve nar ekşisini ilave edip karıştırın.
- 3Hazır olan muhammarayı servis tabağına aldıktan sonra üzerine ceviz içi, nar ekşisi ve zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Etimek yerine bayat ekmek ya da kızarmış tost ekmeği kullanabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
4.0
8 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.