Kısık Ateş
Tarif

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi

Hafif ve lezzetli ev yemeklerinde bugün! Zeytinyağlı Pırasa tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Paylaş
  • 115B
  • 176
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 adet orta boy pırasa
2 adet orta boy havuç
25 g pirinç
100 ml zeytinyağı
240 ml su
1 adet portakal suyu
1 adet limon suyu
10 g toz şeker
yeteri kadartuz

Nasıl Yapılır?

  • Kök, baş ve dış kabukları temizlenen pırasaları iyice yıkadıktan sonra verev doğranır.
  • Havuçların kabukları soyularak doğranmış olan pırasa ile orantılı olarak doğranır.
  • Pırasa, havuç ve yıkanmış pirinç tencereye alınarak zeytinyağı ile hafif sotelenir.
  • Üzerine su, limon suyu ve portakal suyu ilave edilir.
  • Son olarak toz şeker ve tuzu eklenir. Orta-kısık ateşte kapağı kapalı şekilde, sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.

Püf Noktası

*Eğer tencerenin kapağını kapatmadan önce üzerini yağlı kağıt ile kapatırsanız sebzelerin besin ve renk değerlerinin korumuş olursunuz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
4.9
7 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Zeytinyağlı Kinoalı Enginar Tarifi
3B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Zeytinyağlı Enginar Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
69B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Mantarlı Güveç Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
24B Görüntüleme

Yorumlar (12)

Rengin moroglu
· 08.11.2020

Bunca zamandır zeytinyağli pırasa yapardım, ancak hiç portakal suyu ilave etmemiştim...Çok çok güzel oldu ..Teşekkurler paylaşımınız için ..

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi
Oytun Dağlı
· 09.11.2020

Rica ederim, ellerinize sağlık 😊

Mine Kestane Hatipoğlu

Ben limon yerine bazen turunç koyuyorum. Turunç da çok yakışıyor.

Erkan Babaoğlu
· 19.11.2020

Şefim elinize sağlık. Pirinci yıkayıp mı koyacağız yoksa direk atıp kavuracak mıyız ?

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi
Oytun Dağlı
· 19.11.2020

Pirinci yıkayıp koyabilirsin, eline sağlık.

HilmiEfe
· 25.11.2020

Kesinlikle mükemmel ötesi oldu.. Çok teşekkür ederiz efendim 🙏

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi
Oytun Dağlı
· 26.11.2020

Teşekkürler, eliniz sağlık. 🙏😊