- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
Tarif
Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
Hafif ve lezzetli ev yemeklerinde bugün! Zeytinyağlı Pırasa tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Paylaş
- 115B
- 176
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 adet orta boy pırasa
2 adet orta boy havuç
25 g pirinç
100 ml zeytinyağı
240 ml su
1 adet portakal suyu
1 adet limon suyu
10 g toz şeker
yeteri kadartuz
Nasıl Yapılır?
- 1Kök, baş ve dış kabukları temizlenen pırasaları iyice yıkadıktan sonra verev doğranır.
- 2Havuçların kabukları soyularak doğranmış olan pırasa ile orantılı olarak doğranır.
- 3Pırasa, havuç ve yıkanmış pirinç tencereye alınarak zeytinyağı ile hafif sotelenir.
- 4Üzerine su, limon suyu ve portakal suyu ilave edilir.
- 5Son olarak toz şeker ve tuzu eklenir. Orta-kısık ateşte kapağı kapalı şekilde, sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
Püf Noktası
*Eğer tencerenin kapağını kapatmadan önce üzerini yağlı kağıt ile kapatırsanız sebzelerin besin ve renk değerlerinin korumuş olursunuz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
4.9
7 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?