- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Mantarlı Güveç Tarifi
Tarif
Mantarlı Güveç Tarifi
İstiridye mantarlı ve arpacık soğanlı güveç tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere, Fırın
Paylaş
- 24B
- 120
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g istiridye mantarı
500 g arpacık soğan
3 diş sarımsak
4 adet domates
100 ml zeytinyağı
10 g domates salçası
10 g biber salçası
3 adet kırmızı kuru biber
5 g tuz
1 tutam karabiber
200 ml sebze suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Temizlenmiş istiridye mantarlarını elinizle iki veya üçe bölün.
- 2Arpacık soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup yıkayın.
- 3Domateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın.
- 4Tercihen istiridye mantarlarını az miktarda zeytinyağı ile yağlayıp ızgarada iz verin. (Amaç is kokusu vererek yemeğe aroma katmak)
- 5Daha sonra geniş tabanlı bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını ısıtın, soğanları kavurmaya başlayın.
- 6Ardından sarımsak ve mantarları ilave edin. Akabinde domates ve biber salçasını ekleyin.
- 7Kavrulan salçaların üzerine doğranmış domatesleri ekleyip karıştırmaya devam edin.
- 8Tuz, karabiber ve dilerseniz kırmızı kuru biber ile lezzetlendirdikten sonra sebze suyunu ilave edip kaynamaya bırakın.
- 9Kaynayan yemeğin tamamını orta büyüklükte bir toprak güvece aktarın. (Dileyen adetlik toprak güveç kapları kullanabilir)
- 10Daha sonra güvecin üzerini yağlı kağıt ve folyo ile sıkıca sararak kapatın.
- 11Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kapalı şekilde 45 dk., üzeri açık şekilde 15 dk. pişirin. (Zamanlama fırına göre değişkenlik göstereceğinden kontrollü pişirmenizi öneririm)
- 12Fırında pişen yemeği 10 dk. dinlendirdikten sonra kıyılmış maydanoz ve taze nane ile servis edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
3.7
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?