- Tarifler
- Sarma ve Dolma Tarifleri
- Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi
Paylaş
- 20B
- 60
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet büyük boy enginar
1/2 demet taze nane
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
110 g zeytinyağı
180 g yasemin pirinci
1 adet kuru soğan
3 g toz şeker
10 g tuz
5 g karabiber
5 g kuru nane
1 adet limon suyu
1 adet yumurta
Nasıl Yapılır?
- 1Enginarları ayıklayın. Yapraklarını koparmamaya özen göstererek içindeki tüylü kısımları temizleyin, saplarının içindeki beyaz kısımları ayırın. Kararmamaları için limonlu suda bekletin.
- 2Tüm yeşillikleri ince ince doğrayın. Pirinci ıslatın.
- 3Bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Ardından yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edip pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurma işlemine devam edin.
- 4Üzerine ince ince kıydığınız tüm yeşillikleri ekleyin. Toz şeker, tuz ve baharatlarla tatlandırıp pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın.
- 5Enginarları geniş ve yayvan bir tencereye alın, önce ortalarını sonra yaprakların aralarını pirinçli harçla doldurun.
- 6Tencerenin 3/1’i kadar su koyun, üzerlerine zeytinyağı gezdirin ve enginar saplarını ilave edin.
- 7Kısık ateşte enginar yaprakları ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
- 8Bir kapta sosu için: limon suyu ve yumurtayı güzelce çırpın ve kaşıkla dolmaların üzerine gezdirin. 5 dk. daha pişirip ocaktan alın ve yoğurt ile servis edin.
Püf Noktası
*Enginarları kararmaması için limonlu suda 20 dakika bekletin.
*Enginar yapraklarını tuttuğunuzda kolayca kopuyorsa pişmiş demektir.
*Servis etmeden önce yemeğin üzerinde zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Yudum Kıvançkaya
Yeme-İçme
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.