Kısık Ateş
Tarif

Zerdeçallı Sebzeli Tavuk Tarifi

Enfes bir sebzeli tavuk yemeğine kim hayır diyebilir ki? Hem de böylesine sağlıklısını bulmuşken... Zerdeçallı sebzeli tavuk yemeği tarifi nasıl yapılır?
55 Dakika
2 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 20B
  • 151
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet tavuk göğüs eti
8 adet brüksel lahanası
2 adet havuç
4 dal kereviz sapı
500 ml su
480 ml Pınar Latte Art Barista Süt
Pınar
yeteri kadartuz
5 g zerdeçal
15 g bal kabağı çekirdeği
4 dal taze fesleğen

Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etini kuşbaşı doğrayın.
  • Bir demir döküm tencereyi ocağın üzerine alıp ısınmaya bırakın.
  • Bütün sebzeleri eşit şekilde doğrayıp ısınmış tencereye aktarın, biraz soteledikten sonra tavuk etlerini ekleyin.
  • Su ve Pınar Latte Art Barista Sütü ekleyin.
  • 25 dakika kısık ateşte, arada bir karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan almaya birkaç dakika kala tuz ve zerdeçalı ilave edin iyice karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Ocaktan alın ve 15 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Yemeği servis etmeden önce bal kabağı çekirdeği ve ince kıyılmış fesleğen serperek lezzet patlamasına hazırlıklı olun.

Püf Noktası

*Zerdeçal yerine köri kullanabilirsiniz. Taze kişniş de bu lezzete çok yakışır.

Enerji: 158 kalori
Karbonhidrat: 9,9 g
Protein: 21,4 g
Yağ: 3,5 g
Lif: 4,7 g

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
4.8
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Limonlu Piliç But Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
17B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Fırında Tavuk Kanat Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
130B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Ördek Göğüslü Hallantiye Tarifi
17B Görüntüleme

Yorumlar (9)

Mehtap DURMAZ
· 10.02.2020

Ellerinize sağlık 💫💫

Uzman Rafet İnce bu yorumu beğendi
Huriye Akkoyun
· 18.02.2020

Tavuğu ne zaman koyacağız, yağ kullanmıyormuyuz

Rafet İnce
· 18.02.2020

Tavuğu sebzelerle beraber soteliyoruz. Ben yağ kullanmadım fakat siz dilerseniz soteleme işleminden önce koyabilirsiniz.

Hakan Tuncer
· 27.02.2020

Harika bir lezzet oldu şef. Tebrik ederim

Uzman Rafet İnce bu yorumu beğendi
Rafet İnce
· 27.02.2020

Teşekkür ederim Hakan, senin de eline sağlık! 😊