- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- Zerdeçallı Sebzeli Tavuk Tarifi
Tarif
Zerdeçallı Sebzeli Tavuk Tarifi
Enfes bir sebzeli tavuk yemeğine kim hayır diyebilir ki? Hem de böylesine sağlıklısını bulmuşken... Zerdeçallı sebzeli tavuk yemeği tarifi nasıl yapılır?
55 Dakika
2 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 20B
- 151
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet tavuk göğüs eti
8 adet brüksel lahanası
2 adet havuç
4 dal kereviz sapı
500 ml su
yeteri kadartuz
5 g zerdeçal
15 g bal kabağı çekirdeği
4 dal taze fesleğen
Nasıl Yapılır?
- 1Tavuk etini kuşbaşı doğrayın.
- 2Bir demir döküm tencereyi ocağın üzerine alıp ısınmaya bırakın.
- 3Bütün sebzeleri eşit şekilde doğrayıp ısınmış tencereye aktarın, biraz soteledikten sonra tavuk etlerini ekleyin.
- 4Su ve Pınar Latte Art Barista Sütü ekleyin.
- 525 dakika kısık ateşte, arada bir karıştırarak pişirin.
- 6Ocaktan almaya birkaç dakika kala tuz ve zerdeçalı ilave edin iyice karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Ocaktan alın ve 15 dakika dinlenmeye bırakın.
- 7Yemeği servis etmeden önce bal kabağı çekirdeği ve ince kıyılmış fesleğen serperek lezzet patlamasına hazırlıklı olun.
Püf Noktası
*Zerdeçal yerine köri kullanabilirsiniz. Taze kişniş de bu lezzete çok yakışır.
Enerji: 158 kalori
Karbonhidrat: 9,9 g
Protein: 21,4 g
Yağ: 3,5 g
Lif: 4,7 g
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
4.8
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?