- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- Limonlu Piliç But Tarifi
Tarif
Limonlu Piliç But Tarifi
Tavuğun limonla mükemmel uyumu uzun süre hafızalarınızdan silinmeyecek. Limonlu Piliç But nasıl yapılır?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Fırın, Tava
Paylaş
- 17B
- 148
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet kemiksiz but
1 adet limon
25 g fesleğen
4 diş sarımsak
100 g arpacık soğan
25 g taze kişniş
100 ml zeytinyağı
Garnitür için:
2 adet kırmızı soğan
20 g toz şeker
tuz&karabiber
2-3 adet çeri domates
Nasıl Yapılır?
- 1Tavuk butları hariç geri kalan bütün malzemeyi küçük küçük doğrayın ve bir kapta karıştırın.
- 2Açılmış tavuk butlarını bu karışımın içine koyup, buzdolabında 20 dk. marine edin.
- 3Daha sonra tavuk parçalarını yanmaz yapışmaz bir fırın kabına alıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk. pişirin.
- 4Diğer yandan garnitürünü hazırlamak için kuru soğanları küp küp doğrayın. Bir tavaya toz şekeri koyun ve renk değiştirene kadar bekleyin. Ardından soğanları ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın.
- 5Soğanlar karamelize olmaya yakın çeri domates ekleyebilirsiniz.
- 6Pişen tavuk butlarını ve karamelize soğanları, pirinç pilavı eşliğinde sıcak olarak servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
4.7
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?