- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- Soslu Hindi Rulo Tarifi
Tarif
Soslu Hindi Rulo Tarifi
Yılbaşına özel soslu Hindi Rulo tarifi nasıl yapılır?
180 Dakika
2-4 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 13B
- 36
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Sosu için:
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet kereviz sapı
20 ml zeytinyağı
300 g dana kaval kemiği
su
250 ml fermente üzüm suyu
20 g salça
Garnitür için:
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet havuç
1 adet kabak
10 ml zeytinyağı
tuz&karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Sosu için: havuç, kabak, soğan, sarımsak, kerevizi iri iri doğrayıp zeytinyağında kavurun.
- 2Dana kaval kemiklerini önceden ısıtılmış 250 derece fırında hafif yanana kadar pişirin.
- 3Daha sonra sote edilen sebzelerin içine kemikleri ilave edin kısa bir kavurma işleminden sonra üzerini geçecek kadar su ekleyin, suyunu çektikçe ara ara su ekleyerek kaynatın. En son fermente üzüm suyu ve salça ilave edin. 1 saat kaynattıktan sonra iyice süzün. Sosunuz hazır.
- 4Garnitür için gerekli olan tüm malzemeleri irice doğrayıp zeytinyağı koyduğunuz bir tavada soteleyin.
- 5Hindi bonfileyi inceltin. Açılmamaları için sarın ve kürdanla tutturup, bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine zeytinyağı ve kekik serpin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 20-25 dk.pişirin.
- 6Etten kürdanı çıkarın. Bütün veya kalın halka dilimleyerek hazırladığınız sosla ve garnitürle birlikte servis yapın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?