- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- Köri Soslu Tavuk Tarifi
Tarif
Köri Soslu Tavuk Tarifi
Asya Mutfağı'nın vazgeçilmez baharatı köri ile tavuğun muhteşem uyumu! Köri soslu tavuk tarifi nasıl yapılır? Körili tavuk yapmanın püf noktaları nelerdir? Evde şipşak hazırlayabileceğiniz leziz köri sosu nasıl yapılır? Kremalı köri soslu tavuk tarifinin tüm detayları için videomuza göz atmayı unutmayın!
45 Dakika
6-8 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Tava
Paylaş
- 838B
- 118
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g tavuk göğsü
2 adet kuru soğan
2 adet kırmızı kapya biber
2 adet yeşil sivri biber
2 diş sarımsak
8-10 adet mantar
yeteri kadar tuz&karabiber
10-15 g köri baharatı
Nasıl Yapılır?
- 1Kırmızı kapya biber, yeşil sivri biber ve soğanları jülyen şekilde doğrayın.
- 2Tavuk etini jülyen doğrayıp geniş bir tavada yağsız olarak pişirmeye başlayın.
- 3Hafif pişmiş olan tavuklara doğranmış soğan ve biberleri ekleyip soteleme işlemine devam edin. Ardından doğranmış sarımsak ve mantarları tavaya alın.
- 4Renk alıp, suyunu çekmeye başlarken tereyağını ilave edin ve bir süre de bu şekilde pişirin.
- 5Daha sonra tuz, karabiber ve köri baharatıyla yemeğinizi lezzetlendirin. Son olarak kremayı ilave edin ve yaklaşık 10 dakika orta ateşte ara ara karıştırarak pişirin.
- 6Hazır olan köri soslu tavuğu dilediğiniz şekilde sıcak olarak servise hazır hale getirebilirsiniz.
- 7Servis Önerisi: Köri soslu tavuğu patates kızartması, pilav, salata ve sebze garnitürleriyle servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Köri Soslu Tavuk Kaç Kalori?
- Kalori miktarı, kullanılan malzemelere, porsiyon büyüklüğüne ve tarife bağlı olarak değişir. Genellikle bir porsiyon köri soslu tavuk, ortalama olarak 250-400 kalori arasında olabilir. Ancak, tam bir sayı vermek için tarife göz atmanız veya hazır bir ürün kullanıyorsanız ambalajdaki besin değerlerine bakmanız daha doğru olacaktır.
Köri Soslu Tavuk Ne Kadar Sürede Pişer?
- Tavuğun büyüklüğüne ve pişirme yöntemine bağlı olarak pişirme süresi değişir. Genellikle fırında pişirilen bir tavuk yemeği, 30-45 dakika arasında pişebilir.
Köri Soslu Tavuk Nasıl Marine Edilir?
- Tavuk marine işlemi, genellikle bir karışım içinde belirli bir süre bekletilerek yapılır. Köri soslu tavuk için, tavuk parçalarını bir kap içinde köri sosu, yoğurt, limon suyu, sarımsak, zeytinyağı gibi malzemelerle karıştırarak en az birkaç saat (tercihen bir gece) buzdolabında bekletmek tavsiye edilir. Bu, tavuğun lezzet almasını sağlar.
Köri Soslu Tavuk Yanında Ne Gider?
- Köri soslu tavuk genellikle pirinç, kuskus, bulgur pilavı veya baharatlı pilav ile servis edilir. Ayrıca, taze sebzeler veya yeşilliklerle yapılmış bir salata da iyi bir yan lezzet olabilir. Yanında taze pide gibi ekmekler de tercih edilebilir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
4.8
18 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?