Şekersiz Sürülebilir Çikolata
-1 çorba kaşığı kakao
-2 çorba kaşığı tahin
-2 çorba kaşığı bal
Yapılışı:
Küçük boy bir kavanozun içerisine 3 malzemeyi koyup karıştırın.
Servis önerisi olarak kızarmış ekmeğin üzerine sürebilirsiniz.
Sağlıkla, afiyet olsun :)
Ev Yapımı Vegan Çikolata
40 g hindistan cevizi yağı (1/2 su bardağı)
20 g kakao (2yemek kaşığı)
25 g bal (3-4 yemek kaşığı)
Çilek
Fındık
Fıstık
Badem
Yapılışı:
3 malzemeyi karıştırın,
cupcake kalıplarının içine (silikon olanlarda olur diğer kağıt şeklinde olanlar da ya da elinizde başka bir kapta da dondurabilirsiniz tercih size kalmış. Ben cupcake kalıplarında dondurdum) porsiyonluk yiyebileceğiniz kadar paylaştırın. Yaklaşık 7-8 tane çıkıyor. Son olarak içlerine elinizde ki meyvelerden ve çerezlerden koyabilirsiniz. Badem, fındık, fıstık, çilek çok yakışıyor.
Hazırladığınız çikolatanızı buzluğa atıp dondurun. Sonrasında buzdolabında saklayabilirsiniz. Sağlıkla, afiyet olsun :)
Yağda Kızarmayan Çıtır Nugget
2 büyük parça tavuk eti (tercihinize göre kemiksiz yumuşak tavuk eti de olur)
1 yumurta
1/2 tatlı kaşığı hardal
2 yemek kaşığı mısır unu
2 avuç ceviz
1 avuç çiğ fıstık
Tuz-karabiber
Dilediğiniz baharatları da ilave edebilirsiniz
Yapılışı:
Karıştırma kabına yumurtayı kırın ve içine hardalı ilave edip çatal ya da tel çırpıcı ile çırpın çok hızlı kıvam alacaktır. Blendırdan ceviz ve fıstığı geçirin, ufalansın. Karıştırma kabına mısır unu, ufalanan ceviz ve fıstığı, 1 tutam tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Tavukları dilediğiniz şekilde kesebilirsiniz. İnce uzun ya da rastgele şekil verebilirsiniz. Tavukları önce yumurta karışımına sonra mısır unlu karışıma bulayıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180°C (var ise fanlı ayarında yoksa sorun değil yine kızaracaktır biraz daha uzun sürebilir) fırında 45 dk pişirin.
Servis önerisi olarak:
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 tatlı kaşığı Pınar Labne
Kekik
pul biber
(dilediğiniz baharat ilave edebilirsiniz)
Hepsini karıştırıp çıtır tavuğunuzun yanında sos olarak kullanabilirsiniz.
Avokadoyu ezip yine yanında servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)
Unsuz&Şekersiz Çilekli Mozaik Pasta
1 bardak yulaf ezmesi ( rondadan geçir, ufalansın)
1 kahve fincanı fındık (bıçakla fındığı ortadan 2 ye bölerek irice parçala)
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı keçiboynuzu unu
1 yemek kaşığı kakao
1 kahve fincanı dut kurusu tozu
2 yemek kaşığı pekmez
1 muz püre haline gelmiş
1 tane kırmızı elma (çok az suda biraz pişir)
6-7 adet çilek (irice doğra)
Yapılışı:
Un ve tozları bir kapta karıştırdıktan sonra çilekleri de ilave edin.
Yağlı kağıda ince uzun yaydıktan sonra kağıdı katlayıp elinizle üçgen şekli verin.
Buzlukta 2-3 saat bekletin,
Servis etmeden önce 4-5 dakika bekletin ve sonrasında bıçakla kesip servis edin.