- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- Enchilada Tarifi
Tarif
Enchilada Tarifi
30 dakikada hazırlayabileceğiniz, tavuklu nefis enchilada tarifi.
30 Dakika
4-6 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 43B
- 77
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
8 adet küçük tortilla ekmeği
2 adet haşlanmış tavuk göğsü
200 ml tavuk suyu
1 diş sarımsak
1 adet yeşil taze soğan
3 g kişniş
3 g karabiber
3 g kaya tuzu
Nasıl Yapılır?
- 1Haşlanmış tavuk göğsünü ince ince doğrayın ve bir kaba alın.
- 2Üzerine kıyılmış yeşillikleri, baharatları, kıyılmış sarımsağı ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.
- 3Daha sonra ekşi krema ve tavuk suyunu ilave ederek güzelce karıştırın.
- 4Hazırladığınız harcı tortilla ekmeklerine sarıp bir fırın kabına yerleştirin.
- 5Üzerini bolca cheddar peyniri ile kaplayıp önceden ısıtılmış 180°C fırında 25 dakika pişirip servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Yorumlar (4)
Tavuklarım pişmedi, chedarlarım ise yandı ve peynir özelliğini kaybetti. Nerede hata yapmış olabilirim ?
Merhaba Uğur, Enchilada'yı hazırlamadan ve fırında pişirme aşamasına gelmeden önce haşlanmış tavuk kullanmış olman gerekiyor. Bunun yanı sıra fırın derecesi yüksek kaldıysa o da yanmasına sebep olmuştur. Malzeme listesi ve yapım aşamalarını tam ve doğru olarak uygulayarak tekrar denemeni tavsiye ediyoruz.