Kısık Ateş
Tarif

Enchilada Tarifi

30 dakikada hazırlayabileceğiniz, tavuklu nefis enchilada tarifi.
30 Dakika
4-6 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Fırın
Enchilada Tarifi
Paylaş
  • 43B
  • 77
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
240 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
200 g Pınar Kaşar Peyniri
Pınar
200 g Pınar Cheddar Peyniri
Pınar
8 adet küçük tortilla ekmeği
2 adet haşlanmış tavuk göğsü
200 ml tavuk suyu
1 diş sarımsak
1 adet yeşil taze soğan
3 g kişniş
3 g karabiber
3 g kaya tuzu

Nasıl Yapılır?

  • Haşlanmış tavuk göğsünü ince ince doğrayın ve bir kaba alın.
  • Üzerine kıyılmış yeşillikleri, baharatları, kıyılmış sarımsağı ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.
  • Daha sonra ekşi krema ve tavuk suyunu ilave ederek güzelce karıştırın.
  • Hazırladığınız harcı tortilla ekmeklerine sarıp bir fırın kabına yerleştirin.
  • Üzerini bolca cheddar peyniri ile kaplayıp önceden ısıtılmış 180°C fırında 25 dakika pişirip servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Badem Sütünde Kinoalı Sebzeli Tavuk Tarifi
17B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Zerdeçallı Sebzeli Tavuk Tarifi
20B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Tavuk But Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
22B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Hazal Roman
· 31.01.2020

Chef enchilada nedir

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 03.02.2020

Merhaba Hazal, Meksika mutfağından çıkan ve Amerikan mutfağında da yer alan bir yemektir. Bizler kendi yorumumuzu katarak böyle bir tarif geliştirdik. Denemeni öneriyoruz, hoşça kal.

uğur demiröz
· 19.03.2020

Tavuklarım pişmedi, chedarlarım ise yandı ve peynir özelliğini kaybetti. Nerede hata yapmış olabilirim ?

Kısık Ateş
· 20.03.2020

Merhaba Uğur, Enchilada'yı hazırlamadan ve fırında pişirme aşamasına gelmeden önce haşlanmış tavuk kullanmış olman gerekiyor. Bunun yanı sıra fırın derecesi yüksek kaldıysa o da yanmasına sebep olmuştur. Malzeme listesi ve yapım aşamalarını tam ve doğru olarak uygulayarak tekrar denemeni tavsiye ediyoruz.