- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- Baharatlı Tavuk Budu Tarifi
Tarif
Baharatlı Tavuk Budu Tarifi
Sizleri çoğumuzun severek yediği tavuğun, farklı bir versiyonuyla buluşturmak istiyorum. Fırında baharatlı tavuk but tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 15B
- 86
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
8 adet derili tavuk butu
120 ml sızma zeytinyağı
1/2 demet taze kekik
1/2 demet taze fesleğen
1/4 demet maydanoz
4 diş sarımsak
yeteri kadar taze çekilmiş karabiber
yeteri kadar kaya tuzu
Nasıl Yapılır?
- 1Taze kekik, fesleğen, maydanoz ve sarımsağı ince ince kıyın.
- 2Tuz, karabiber ve zeytinyağı ile kıydığınız baharatları harmanlayın.
- 3Hazırladığınız bu harcı tavuk butlarının derilerinin altına yerleştirin.
- 4Daha sonra etlerin dışını zeytinyağı ile kaplayıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
- 5Önceden ısıtılmış 180°C fırında, ortalama 45 dakika pişirip sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.