- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- Piliç Kievski Tarifi
Tarif
Piliç Kievski Tarifi
Geleneksel bir Rus yemeği olan leziz piliç kievski tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
1 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Tava
Paylaş
- 66B
- 265
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet tavuk göğsü (derisi alınmış)
1 diş sarımsak
5 yaprak fesleğen
100 g un
2 adet yumurta
100 g galeta unu
1 adet patates
10 g kuru tarhun otu
10 ml zeytinyağı
5 ml limon suyu
5 ml limon suyu
5 g tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Derisi alınmış tavuk göğsünü döverek yarım cm kalınlığında açın.
- 2Bir kapta dövülmüş sarımsak, bir tutam tuz ve ince kıyılmış fesleğeni karıştırın.
- 3Soğuk tereyağı ile ovarak karışımı top haline getirin.
- 4Karışım haline gelen soğuk tereyağını, dövülmüş tavuk göğsünün arasına koyun ve bohça şeklinde kapatın. (burada çorba kasesinden yardım alınabilir) Sıkıca streç filme sarın ve şeklini kaybetmemesi için 30 dk. buzlukta bekletin.
- 5Diğer bir tarafta paneleme işlemi için un, yumurta ve galeta ununu ayrı kaplara koyarak hazırlayın. Yumurtanın içerisine paneye lezzet vermesi için biraz tuz, karabiber atıp çırpın.
- 6Buzluktan çıkarttığınız sarılmış tavuk göğsünü her tarafını kaplayacak şekilde önce una, sonra yine her tarafını kaplayacak şekilde yumurtaya, son olarak da her tarafını kaplayacak şekilde galeta ununa bulayın.
- 7Önceden ısıtılmış 250 ml ayçiçek yağında kızartın.
- 8Garnitürü için ise, patatesi haşlayın ve yemeklik şeklinde doğrayın.
- 9Lezzet vermesi için kuru tarhun otu, zeytinyağı, limon suyu ve biraz tuz ile harmanlayın. Piliç kievskinin yanında servis edin.
Püf Noktası
Tavuk göğsünün iç kısmının pişmesi için ayçiçek yağını çok yüksek derecelere çıkarmayın!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Levent Demirçakmak
Gelişim Üniversitesi - Öğretim Görevlisi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?