- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi
Paylaş
- 46B
- 269
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet havuç
1 adet patates
50 g tane bezelye
1 adet kuru soğan
60 ml zeytinyağı
200-250 g tavuk göğsü
15 g domates salçası
7-8 g tuz
karabiber
kimyon
Beşamel Sos için:
25 g un
yeteri kadartuz
Üzeri için:
Nasıl Yapılır?
- 1Havuç ve patatesin kabukları soyulur ve küp küp doğranır. Tencereye alınır içine bezelye de eklenir üzerini geçecek kadar su ilave edilir ve dirliği gidene kadar haşlanır. İstenirse hazır garnitür de kullanılabilir.
- 2Kuru soğan yemeklik doğranır ve zeytinyağında kavrulmaya bırakılır. Soğan kavrulurken tavuk göğsü küçük küçük doğranır ve kavrulan soğanlara eklenerek pişirilir. Domates salçası eklenir ve karıştırılır.
- 3İçine haşlanıp suyu süzülen havuç patates ve bezelyeler eklenir. Tuz, karabiber ve kimyon ilave edilip 5 dakika pişirilir ve altı kapatılır. Soğumaya bırakılır.
- 4Milföyler çözdürülür ve azcık un ile biraz büyütülerek içine tavuklu harç konulur. Çapraz olarak kapatılır ve hafif yağlanmış borcama dizilir.
- 5Beşamel sos için tereyağı eritilir un eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur. Ardından krema ilave edilerek topaklanmaması için hızlıca karıştırılır ve tuzu eklenir.
- 6Hazır olan beşamel sos bohçaların üzerine pay edilerek dökülür.
- 7190 derece fırında 40 dk. pişmeye bırakılır. Çıkarmadan 5 dakika önce üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpilir ve kızarana kadar pişirilir.
- 8Çok daha kızarmış seviyorsanız daha uzun süre fırında tutabilirsiniz. Pişen sultan kebapları fırından çıkarılır servise hazırdır. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Milföy yerine 1 adet yufka kullanabilirsiniz.
*Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.