- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- Fırında Tavuk Kanat Tarifi
Tarif
Fırında Tavuk Kanat Tarifi
Evde kolayca hazırlanabilen Fırında Tavuk Kanat tarifi nasıl yapılır? Soslu tavuk kanat yapımı: fırında pratik tavuk kanat tarifi...
30 Dakika
4-6 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
- 130B
- 120
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
800 g tavuk kanat
10 ml soya sosu
1 adet limon suyu
35 ml ayçiçek yağı
2 diş rendelenmiş sarımsak
10 g rendelenmiş taze zencefil
10 g kırmızı toz biber
5 g tuz
1 tutam karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Tavuk dışındaki tüm malzemeleri bir kasede karıştırıp, kanatları marine edeceğiniz sosu hazırlayın.
- 2Kanatları derin bir kaseye alıp, üzerine sosu döküp iyice karıştırın. En az 2-3 saat buzdolabında bekletin.
- 3Ardından 180°C önceden ısıtılmış fırında, yaklaşık 20 dakika tavuklar kızarana kadar pişirin.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
4.8
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?