- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Yufka Ekmekli Tirit Tarifi
Tarif
Yufka Ekmekli Tirit Tarifi
Tirit; ekmek, pide veya yufkaların et suyuna batırılarak yapılan yemeğin adıdır. Her yörenin kendine özgü bir tirit yemeği olsa da hepsinin ortak yönü et suyuyla ıslatılmış pide/bayat ekmek/yufka içermesidir ve oldukça sağlıklıdır. Yufka ekmekli tirit yemeği nasıl yapılır?
130 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 43B
- 90
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1.5-2 litre su
500 g kemikli kuzu eti
8 g kaya tuzu
5 g öğütülmüş karabiber
4 adet yufka ekmeği
4 diş sarımsak
500 g süzme yoğurt
15 adet taze nane yaprağı
Sosu için:
50 ml zeytinyağı
10-15 g pul biber
Nasıl Yapılır?
- 1Suyu, kemikli kuzu etini, tuzu ve karabiberi tencereye koyun.
- 2Ateşin altını orta hararete getirin ve yaklaşık 2 saat kaynatın.
- 32 saat sonra eti suyundan çıkarıp kemiklerinden ayırın.
- 4Etleri tekrar yemeğin suyunun içine didikleyin ve kaynamaya bırakın.
- 5Bu esnada yufka ekmeklerini servis tabağına elinizle parçalayarak yerleştirin.
- 6Sarımsağı ezip süzme yoğurtla karıştırın.
- 7Kaynayan et ve suyundan ekmeklerin üzerine dökün.
- 8Üzerine sarımsaklı yoğurdu ilave edip nane yapraklarını ekleyin.
- 9Sosu için: Zeytinyağını bir tavada yakıp ocaktan alın ve pul biber ekleyin.
- 10Pul biberi yakmadan hemen yemeğin üzerinde gezdirerek servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?