Kısık Ateş
Tarif

Yufka Ekmekli Tirit Tarifi

Tirit; ekmek, pide veya yufkaların et suyuna batırılarak yapılan yemeğin adıdır. Her yörenin kendine özgü bir tirit yemeği olsa da hepsinin ortak yönü et suyuyla ıslatılmış pide/bayat ekmek/yufka içermesidir ve oldukça sağlıklıdır. Yufka ekmekli tirit yemeği nasıl yapılır?
130 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere
Yufka Ekmekli Tirit Tarifi
Paylaş
  • 43B
  • 90
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1.5-2 litre su
500 g kemikli kuzu eti
8 g kaya tuzu
5 g öğütülmüş karabiber
4 adet yufka ekmeği
4 diş sarımsak
500 g süzme yoğurt
15 adet taze nane yaprağı
Sosu için:
50 ml zeytinyağı
10-15 g pul biber

Nasıl Yapılır?

  • Suyu, kemikli kuzu etini, tuzu ve karabiberi tencereye koyun.
  • Ateşin altını orta hararete getirin ve yaklaşık 2 saat kaynatın.
  • 2 saat sonra eti suyundan çıkarıp kemiklerinden ayırın.
  • Etleri tekrar yemeğin suyunun içine didikleyin ve kaynamaya bırakın.
  • Bu esnada yufka ekmeklerini servis tabağına elinizle parçalayarak yerleştirin.
  • Sarımsağı ezip süzme yoğurtla karıştırın.
  • Kaynayan et ve suyundan ekmeklerin üzerine dökün.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurdu ilave edip nane yapraklarını ekleyin.
  • Sosu için: Zeytinyağını bir tavada yakıp ocaktan alın ve pul biber ekleyin.
  • Pul biberi yakmadan hemen yemeğin üzerinde gezdirerek servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Kuzu Ciğer Izgara Tarifi
30 Dakika
2 Kişilik
38B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Fesleğenli Bezelyeli Misket Köfte Tarifi
14B Görüntüleme
Vişne Kebabı Tarifi
35 Dakika
2-4 Kişilik
15B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Derya Torunoğlu
· 26.02.2022

Elinize sağlık..Şefim Samsun Havza yöresine ait kaz tiridi bilirmisiniz

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Ömür Akkor
· 26.02.2022

Evet biliyorum. Çok güzeldir. Teşekkürler 👍😊✌️