- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- Yılbaşı Hindisi Tarifi
Tarif
Yılbaşı Hindisi Tarifi
En sağlıklı ve lezzetli etlerin başında gelen hindi, yılbaşı sofralarının baş tacıdır. Üzeri nar gibi kızarmış fırında hindi yapmak için bu kolay tarifi mutlaka deneyin...
270 Dakika
8-10 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 20B
- 58
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 g tuz
7 g değirmen karabiber
10 ml worcestershire sos
2 dal taze adaçayı
2-3 dal taze kekik
1 dal taze biberiye
1 adet limon otu (lemongrass)
4 adet portakal
3 diş sarımsak
7 g değirmen karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1İlk olarak hindiyi soğuk suda iyice yıkanır, havlu kağıt ile kurutulur.
- 2Tereyağı ile her tarafı yağlanır, göğüs ve deri altına küp tereyağlar yerleştirilir.
- 3Tuz, karabiber ve worcestershire sos her yüzeye temas edecek şekilde yedirilir.
- 4Adaçayı, kekik, biberiye ve lemongrass buket halinde bir ip ile bağlanır ve hindinin içerisine yerleştirilir.
- 5Portakalların kabukları soyulur, doğranır ve 2 diş sarımsak ile beraber hindinin içine yerleştirilir.
- 6Hindi bir ızgara telinin üzerine yerleştirilir. İçi dolu bir tepsi veya kap ile fırına yerleştirilir.
- 7Önceden ısıtılmış 165 derece fırında yaklaşık olarak 4 saat (240 dk) pişirilir.
Püf Noktası
*Worcestershire sos tercihe göre kullanılır.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.