- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- Hindi Tandır ve Firik Pilavı Tarifi
Hindi Tandır ve Firik Pilavı Tarifi
- 25B
- 95
- Kaydet
Malzeme Listesi
Nasıl Yapılır?
- 1Fırını 170-180 dereceye ayarlayın.
- 2Soğan, kereviz ve pancarları elma dilimi, havuç ve patatesleri kalın dilimler halinde doğrayın ve tepsiye yerleştirin.
- 3Sarımsak püresi için: Bir baş sarımsağın baş kısmını ucu gözükecek şekilde kesin. Üzerine az miktarda tuz karabiber ve zeytinyağı ilave edip alüminyum folyoya sarın ve 15-20 dakika fırında pişirin.
- 4Pişen sarımsağı kenarlarından bastırarak iç kısmının püre halinde çıkmasını sağlayın.
- 5Hindi marinasyonu için: oda sıcaklığında tereyağı, biber salçası, bal, sarımsak püresi, karabiber ve tercihe göre pul biberi rondodan çekin.
- 6Hindi buta bıçak yardımı ile delikler açın. Hazır olan marinasyon harcını hindinin tamamını kaplayacak şekilde yedirin ve tepsideki sebzelerin üzerine yerleştirin.
- 7Üzerine limon dilimlerini suyunu sıkarak sebzelerin arasına bırakın. Taze biberiye ve taze kekikler ekleyin.
- 8Tepsinin üzerini yağlı kağıt ile örttükten sonra alüminyum folyo ile tamamen kaplayarak sıkıca sarın ve önceden ısıtılmış fırında 1-1 buçuk saat pişirin.
- 9Pilav için: Firik bulgurunu pişirmeden önce 10-15 dakika ılık tuzlu suda bekletin.
- 10Soğan, kabak, domates ve biberleri küp küp doğrayın.
- 11Bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını kızdırın. İlk olarak soğanları pembeleşene kadar kavurun, dolmalık biber ve kabağı ilave edip kavurma işlemine devam edin. Ardından firik bulgurunu süzerek tencereye ilave edin.
- 12Son olarak domatesleri ilave edip pul biber, tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
- 13Üzerini biraz geçecek kadar su ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
- 14Pilav suyunu çekip göz göz olmaya başladığında ocaktan alın ve demlenmeye bırakın.
- 15Pişen hindiyi fırından alın ve üzerini açın. Fırın ısısını 190 dereceye yükselttikten sonra tepsiyi tekrar fırınlayın. Ortalama 1 saat daha pişirin.
- 16Pişen hindi tandırın tepside biriken suyunu firik pilavını lezzetlendirmek için üzerine gezdirebilirsiniz.
- 17Demlenen pilavı son kez karıştırın bir miktar maydanoz ve kereviz yaprağı, limon kabuğu ve limon suyuyla lezzetlendirebilirsiniz.
- 18Fırından çıkardığınız hindi butu ortadan ikiye kesin.
- 19Tepside pişen sebzeleri sunum tabağına yerleştirin, hindiyi sebzelerin üzerine yerleştirin ve firik pilavı eşiğinde servis edin. Taze biberiye ve kekik yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.
Püf Noktası
Hindi Tandırın Püf Noktaları:
*Sebzelerin bir anda pişip kurumalarına engel olmak için büyük dilimler halinde doğrayın.
*Kerevizi soyduktan sonra limonlu suda bekleterek kararmasını engelleyebilirsiniz.
*Bal yerine pekmezde kullanabilirsiniz. Şeker kullanmak istemiyorsanız bal veya pekmez kullanmadan da karışımı hazırlayabilirsiniz.
*Karışımın içinde tuz kullanmanıza gerek yoktur. *Tuz pişme işlemi sırasında hindinin suyunu daha çok salmasına sebep olacağı için sonradan eklenmesi daha uygundur.
Firik Pilavının Püf Noktaları:
*Firik pilavı yaparken mevsimine göre farklı sebzeler tercih edebilirsiniz.
*Pilava dilerseniz salçada ekleyebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.