- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- Patates Püreli Lokum Hindi Tarifi
Tarif
Patates Püreli Lokum Hindi Tarifi
Patates püresi yatağında kolay hindi sote tarifi nasıl yapılır? Pratik patates püresi ve lokum kıvamında hindi sote nasıl yapılır? Tüm detaylar için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
40 Dakika
2 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Tencere, Tava
Paylaş
- 17B
- 63
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g hindi göğüs fileto
2 diş sarımsak
35 ml zeytinyağı
tuz ve karabiber
Patates Püresi için:
2 adet patates
1 tutam kıyılmış maydanoz
Nasıl Yapılır?
- 1Hindi göğüs filetoları iri küpler halinde doğrayıp bir kaba alın. Kıyılmış sarımsak, zeytinyağı, tuz, karabiber ve acılı ketçap ile güzelce harmanlayıp en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- 2Daha sonra önceden ısıtılmış bir tavada suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin.
- 3Patates Püresi için: Patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Üzerini geçecek kadar su ve biraz tuz ekleyip haşlamaya bırakın.
- 4Haşlanan patateslerin suyunu süzün ve üzerine süt, tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip püre kıvamı alana kadar güzelce ezin.
- 5Hazır olan patates püresine son olarak kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın.
- 6Güzel bir servis tabağına aldığınız sıcak patates püresinin üzerine pişirdiğiniz hindileri koyarak sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.