- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- Tavuk Şinitzel Tarifi
Tarif
Tavuk Şinitzel Tarifi
Çıtır çıtır tavuk şinitzel tarifi nasıl yapılır? Şinitzel yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte tüm detaylarıyla enfes şinitzel tarifi...
50 Dakika
1 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Kızartma
Paylaş
- 327B
- 242
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g tavuk bonfile
20 g un
1 adet yumurta
80 g panko ekmek kırıntısı
40 g Akdeniz yeşilliği
40 g taze baharatlı tereyağı
8 g tuz
5 g çekilmiş tane karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Tavuk bonfile boylamasına ortadan ikiye kesilip iki parça halinde açılır.
- 2Buzdolabı poşeti veya streç film içerisinde et döveceği yardımı ile inceltilir.
- 3Yumurta bir kap içerisine kırılıp tuz ve karabiber eklenerek çırpılır.
- 4Tavuk, sırası ile önce un sonra çırpılmış yumurta en son olarak ekmek kırıntısına batırılarak kaplama işlemi yapılır.
- 5Derin ve kızgın yağda kızarana kadar pişirilir.
- 6Kızarmış olan şinitzel, patates salatası ve yeşillik ile servis edilir.
- 7Taze baharatlı tereyağı için: oda sıcaklığında 150 g tereyağı, 2-3 dal ince kıyılmış taze kekik, maydanoz, taze biberiye, 1/4 limon ve portakal kabuğu rendesi karıştırılır. Streç filme sıkı olarak sarılıp dondurulur. Pişen şinitzelin üzerine donmuş tereyağından bir parça keserek servis edilir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Yorumlar (3)
Ellerinize kollarınıza sağlık. En kısa zamanda deneyeceğim. Sormak istediğim ertesi güne kalan şinitzel’i nasıl ısıtmam gerekiyor.
Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi