- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- Vişneli Ekmek Kadayıfı Tarifi
Tarif
Vişneli Ekmek Kadayıfı Tarifi
Klasik ekmek kadayıfı tatlısı tarifine farklı bir yorum: Vişneli Ekmek Kadayıfı tarifi nasıl yapılır? Vişneli ekmek kadayıfının şerbeti nasıl yapılır? Hazır ekmek kadayıfından vişneli ekmek kadayıfı yapmanın püf noktaları nelerdir? Lezzetli tadı ve kolay yapımıyla nefis bir tatlı olan vişneli ekmek kadayıfı için gerekli malzemeler nelerdir? Tüm detaylarıyla kaymaklı ekmek kadayıfı tatlısı tarifi için hemen tıklayın!
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
75 Dakika
8-10 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 33B
- 38
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g toz şeker
500 ml sıcak su
1 adet orta boy ekmek kadayıfı
400 g kaymak
Antep fıstığı
Nasıl Yapılır?
- 1Vişne suyunu toz şeker ile kaynatın.
- 2O sırada kuru haldeki ekmek kadayıfını büyük ve yuvarlak bir tepsiye alın, ılık su ile her yerine gelecek şekilde ıslatın.
- 3Kaynayan vişne suyunu 2-3 dk daha kaynatın ve kenara alın. Büyük bir tepsiye aldığınız ekmek kadayıfını ocağa, kısık ateşe alın ve vişne suyunu kadayıfın her yerine gelecek şekilde, kepçe yardımıyla dökerek kaynatın.
- 4Üst kısmı iyice suyu emdikten sonra kadayıfı istediğiniz gibi dilimleyin ve tersini çevirin. Kalan vişne suyunu da eşit şekilde dökün.
- 5Şerbeti çektikten sonra, ocaktan alın ve üzerini kapatarak soğumaya bırakın.
- 6Hazır olan vişneli ekmek kadayıfı tatlısını, isterseniz arasına isterseniz üzerine kaymak koyarak ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.