Kısık Ateş
Tarif

Tereyağlı Güveç Karides Tarifi

İnoksan İnosmart Fırın Ailesi’nin katkılarıyla hazırlanan Güveçte Karides tarifi, nasıl yapılır? Tereyağlı güveçte karides yapmanın püf noktaları için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
25 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın, Tava
Paylaş
  • 318B
  • 96
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g Pınar Karides
Pınar
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
4 diş sarımsak
tuz
karabiber
15 g pul biber

Nasıl Yapılır?

  • Fırını (alt, üst) 200°C’ye ayarlayın. Toprak güveç kabını ısınması için fırına yerleştirin.
  • Taze, temizlenmiş karidesleri bol suda yıkayıp süzdürün. Sarımsakları ince ince doğrayın.
  • Geniş bir tavayı ocağa alarak ısıtın, tereyağını koyun. Yağ ısınıp hafif köpürmeye başladığında içine doğranmış sarımsakları ve temizlenmiş karidesleri ekleyin. Renkleri şeffaftan beyaza dönene kadar yaklaşık 1-1.5 dakika yüksek ateşte kavurun.
  • Ocaktan almadan yarım dakika önce tuz ve karabiberle lezzetlendirin ve ocaktan alın.
  • Fırında ısınan toprak güveçte bir parça tereyağı eritin. Eriyen tereyağına bolca pul biber ekleyip renk vermesi için karıştırın. Hemen ardından kavrulmuş karidesleri güvecin içine boca edin ve güveci tekrar fırına yerleştirin.
  • 4-5 dakika daha fırında pişirdikten sonra bekletmeden sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Karidesleri daha uzun pişirmenize gerek yok. Fazla pembeleşmiş ve C şeklinde kıvrılıp sertleşmiş karidesler fazla pişmiş demektir. Bu da karidesi lastik gibi yapar.
*İnoksan İnosmart Fırın Ailesi: https://www.inoksan.com/urun/10186/fbe-10t-dokunmatik-kombi-firin-elektrikli

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Kuru İncirli Levrek Fileto Tarifi
15B Görüntüleme
Murat Erol
Murat Erol
Head Chef
Salamura Sardalya Tarifi
approved
50 Dakika
4-6 Kişilik
16B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Tuna Balığı Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
21B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.