- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Tereyağlı Güveç Karides Tarifi
Tarif
Tereyağlı Güveç Karides Tarifi
İnoksan İnosmart Fırın Ailesi’nin katkılarıyla hazırlanan Güveçte Karides tarifi, nasıl yapılır? Tereyağlı güveçte karides yapmanın püf noktaları için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
25 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın, Tava
Paylaş
- 318B
- 96
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Nasıl Yapılır?
- 1Fırını (alt, üst) 200°C’ye ayarlayın. Toprak güveç kabını ısınması için fırına yerleştirin.
- 2Taze, temizlenmiş karidesleri bol suda yıkayıp süzdürün. Sarımsakları ince ince doğrayın.
- 3Geniş bir tavayı ocağa alarak ısıtın, tereyağını koyun. Yağ ısınıp hafif köpürmeye başladığında içine doğranmış sarımsakları ve temizlenmiş karidesleri ekleyin. Renkleri şeffaftan beyaza dönene kadar yaklaşık 1-1.5 dakika yüksek ateşte kavurun.
- 4Ocaktan almadan yarım dakika önce tuz ve karabiberle lezzetlendirin ve ocaktan alın.
- 5Fırında ısınan toprak güveçte bir parça tereyağı eritin. Eriyen tereyağına bolca pul biber ekleyip renk vermesi için karıştırın. Hemen ardından kavrulmuş karidesleri güvecin içine boca edin ve güveci tekrar fırına yerleştirin.
- 64-5 dakika daha fırında pişirdikten sonra bekletmeden sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Karidesleri daha uzun pişirmenize gerek yok. Fazla pembeleşmiş ve C şeklinde kıvrılıp sertleşmiş karidesler fazla pişmiş demektir. Bu da karidesi lastik gibi yapar.
*İnoksan İnosmart Fırın Ailesi: https://www.inoksan.com/urun/10186/fbe-10t-dokunmatik-kombi-firin-elektrikli
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.