- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Kuru İncirli Levrek Fileto Tarifi
Tarif
Kuru İncirli Levrek Fileto Tarifi
Izgarada levrek fileto tarifi nasıl yapılır? Kuru incirli, kremalı sos eşliğinde levrek fileto tarifi ve püf noktaları...
30 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Izgara, Tava
Paylaş
- 15B
- 83
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet levrek fileto
5 g deniz tuzu
5 g öğütülmüş karabiber
30 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
5 g esmer şeker
5 ml worcestershire sos
5 adet kuru incir
2 dal taze kekik
Nasıl Yapılır?
- 1Levrek filetoları deniz tuzu, karabiber ve az miktarda zeytinyağı ile marine edin. Ardından önceden ısıtılmış ızgarada her iki yüzünü 3’er dakika pişirin.
- 2İncirleri yumuşaması için sıcak suda bekletin, ince uzun olacak şekilde doğrayıp kenara alın. Soğanı piyazlık doğrayın.
- 3Sosu için bir tavayı ocağa alın ve iyice kızdırın. Doğradığınız soğanları zeytinyağında karamelize olana dek kavurmaya başlayın.
- 4Karamelize olmasına yakın esmer şeker, worcestershire sos ve incirleri ilave edin.
- 5İncirler hafif yumuşamaya başladığında kremayı ve taze kekiği ekleyip 2 dakika daha kaynatın.
- 6Son olarak ızgarada pişen levrek filetoları sosun içine bırakın, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- 7Lezzetlerin birbirine geçmesi için 4-5 dakika pişirdikten sonra güzel bir servis tabağında sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.