Kısık Ateş
Tarif

Kuru İncirli Levrek Fileto Tarifi

Izgarada levrek fileto tarifi nasıl yapılır? Kuru incirli, kremalı sos eşliğinde levrek fileto tarifi ve püf noktaları...
30 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Izgara, Tava
Paylaş
  • 15B
  • 83
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet levrek fileto
5 g deniz tuzu
5 g öğütülmüş karabiber
30 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
5 g esmer şeker
5 ml worcestershire sos
5 adet kuru incir
200 ml Pınar Krema
Pınar
2 dal taze kekik

Nasıl Yapılır?

  • Levrek filetoları deniz tuzu, karabiber ve az miktarda zeytinyağı ile marine edin. Ardından önceden ısıtılmış ızgarada her iki yüzünü 3’er dakika pişirin.
  • İncirleri yumuşaması için sıcak suda bekletin, ince uzun olacak şekilde doğrayıp kenara alın. Soğanı piyazlık doğrayın.
  • Sosu için bir tavayı ocağa alın ve iyice kızdırın. Doğradığınız soğanları zeytinyağında karamelize olana dek kavurmaya başlayın.
  • Karamelize olmasına yakın esmer şeker, worcestershire sos ve incirleri ilave edin.
  • İncirler hafif yumuşamaya başladığında kremayı ve taze kekiği ekleyip 2 dakika daha kaynatın.
  • Son olarak ızgarada pişen levrek filetoları sosun içine bırakın, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Lezzetlerin birbirine geçmesi için 4-5 dakika pişirdikten sonra güzel bir servis tabağında sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Labne Soslu Karides Şiş Tarifi
20B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Edamame Püreli Izgara Jumbo Karides Tarifi
21B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Patlıcanlı Karides Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
15B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.