- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Patlıcanlı Karides Tarifi
Tarif
Patlıcanlı Karides Tarifi
Karidesle patlıcanın eşsiz uyumu, patlıcanlı karides tarifi.
25 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Kızartma
Paylaş
- 15B
- 30
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet patlıcan
20 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak
15 g dereotu
2 g taze soğan
4 g tuz
2 g karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Patlıcanları uzun dilimler halinde kestikten sonra tuzlu suda 10 dakika bekletip kağıt havlu ile kurulayın.
- 2Üzerlerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürün ve ızgara yada yanmaz bir tavada patlıcanların her iki tarafıda altın rengi olana kadar pişirin.
- 3Tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın, ikiye bölünmüş sarımsakları ekledikten sonra 30 sn soteleyip çıkarın. Karidesleri ekleyerek yüksek ateşte 5-6 dakika soteleyin. Tuzu, karabiberi ve tereyağını tavaya ilave edip lezzetlendirin, ocaktan aldığımız karışıma doğranmış dereotunu ekleyin.
- 4Yeşil soğanların yeşil kısımlarını sıcak suda 30 sn bekletin ve buzlu su olan bir kaba alın orada da aynı şekilde bekletip sudan alıp kurulayın. Hazırladığımız karidesli içi patlıcanlara her iki ucu açık kalacak şekilde rulo yapın ve yeşil soğanlarla patlıcanları ortasından bağlayın. Fazla kısımlarını makasla alıp servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.