- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Karides Güveç Tarifi
Tarif
Karides Güveç Tarifi
Karides güveç tarifinin mükemmel lezzetini deneyimleyin!
30 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 34B
- 29
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 adet küçük boy karides
1-2 adet sivri biber
2 diş sarımsak
1 adet olgun domates
1 adet defne yaprağı
5 adet mantar
30 ml su
taze kekik
tuz
çekilmiş tane karabiber
pul biber
Nasıl Yapılır?
- 1Bir tavada tereyağını kızdırın.
- 2Ayıklanmış karides, ince doğranmış sivri biber, ince doğranmış mantar, doğranmış domates ile ince kıyılmış sarımsağı ekleyip 2 dakika soteleyin.
- 3Ardından ekşi krema, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı, pul biberle lezzetlendirin. Üzerine suyu koyarak 2 dakika daha soteleyin.
- 4Tavadaki malzemeyi ısıtılmış toprak kaba alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
- 5Önceden ısıtılmış 180°C fırına verip kaşar peyniri eriyince sıcak olarak servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?