- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Tavada İstavrit Tarifi
Tarif
Tavada İstavrit Tarifi
Çıtır çıtır istavrit tava nasıl yapılır? Tavada istavrit yapmanın püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Tava
Paylaş
- 45B
- 69
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g istavrit
50 g mısır unu
50 g un
tuz&karabiber
2 adet limon dilimi
4-5 dal taze soğan
Kızarmak için:
zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- 1Balıkların içi temizlenir ve bol su ile yıkanır. Derin bir kap içerisinde, buz ve su karışımına tuz eklenir.
- 2Balıklar 10-15 dk içinde bekletilir. Buzlu sudan alınan balıklar iyice kurulanır.
- 3Ayrı bir kap içerisinde mısır unu, un, tuz ve karabiber iyice karıştırılır.
- 4Balıklar un karışımına batırılır fazla kalan un silkelenir. Ardından kızgın tavada zeytinyağı ile arkalı önlü kızartılır.
- 5Kızartılan balıklar sıcak olarak servis tabağına alınır, ızgara edilmiş limon ve taze soğan ile servis edilir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
50 Dakika
2 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.