- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Fish and Chips Tarifi
Fish and Chips Tarifi
- 52B
- 93
- Kaydet
Malzeme Listesi
Nasıl Yapılır?
- 1Tartar sos için: Küçük küpler halinde doğranmış salatalık turşusu ve kaparileri bir kaba alın. Üzerine kıyılmış maydanoz, mayonez ve limon suyunu ekleyip güzelce karıştırın ve dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
- 2Kaplama hamuru için olan tüm malzemeleri geniş bir kapta homojen kıvam alana kadar çırpın. Harcın topaklanmaması için kuru malzemeleri elekten geçirebilirsiniz.
- 3Patates Kızartması için: Patatesleri istenilen şekilde dilimleyin. Soğuk suda yıkayıp kurulayın.
- 4Ayçiçek yağını küçük ve derin bir tencerede 150°C’ye gelene kadar kızdırın. Dilimlenmiş patatesleri dikkatlice kızgın yağa bırakın ve 2 dakika boyunca kızartın. Daha sonra patatesleri çıkarın ve yağı 200°C’ye kadar ısıtın. Tekrar kızgın yağa patatesleri bırakın ve altın sarısı renk alana kadar kızartın. (çift kızartma yöntemi)
- 5Kağıt havlu üzerine aldığınız patateslere hemen tuz serpin.
- 6Mezgit filetoları tuzlayın. İlk olarak biraz una, ardından kaplama hamuruna bulayıp hemen kızgın yağa bırakın.Kızaran balıkları yağdan çıkarıp kağıt havlu üzerine alın.
- 7Pişen ürünleri, güzel bir servis tabağına yerleştirin. Tartar sos eşliğinde sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Kaplama harcını hazırlarken topaklanma olmaması için unu elekten geçirin.
*Kaplama harcında kullanacağınız tüm malzemelerin soğuk olması (toz malzemeler dahil), kaplamayı daha çıtır ve kabarık hale getirecektir. Bu sayede soğuk harç ile kaplanan balıklar kızgın yağ ile buluştuğunda fazla yağ çekmeyecek.
*Patatesleri çıtır olması için çift kızartma yöntemi uygulamaya özen gösterin. Bunun için yağı 150°C’ye kadar kızdırın. Patatesleri dikkatlice yağa bırakın ve 2 dk. kızartın. Daha sonra patatesleri çıkarın ve yağı 200°C’ye kadar ısıtın. Tekrar kızgın yağa patatesleri bırakın ve altın sarısı renk alana kadar kızartın.
*Elma dilim şeklinde doğradığınız taze patatesleri, kabuklu olarak da kızartabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Yorumlar (2)
İyi günler ustam bide hamur kablamasının tarifiniyazsaydınız iyiydi