- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Labne Soslu Karides Şiş Tarifi
Tarif
Labne Soslu Karides Şiş Tarifi
Karides sevenler buraya, sizin için çok lezzetli bir tarifimiz var! Labne dip sos eşliğinde şişte karides nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Izgara
Paylaş
- 20B
- 152
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g çimçim karides
40 ml zeytinyağı
3 diş sarımsak
2 dal taze kekik
2 dal taze biberiye
3 adet sarı çarliston biber
3 adet kırmızı kapya biber
Sosu için:
2 dal frenk soğan
1 diş sarımsak
tuz&karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Temizlenmiş ve yıkanmış karidesleri bir karıştırma kabına alın; zeytinyağı, kıyılmış sarımsak, taze kekik ve biberiye ile harmanlayıp buzdolabında yaklaşık 1 saat marine edin.
- 2Bu esnada biberlerin çekirdeklerini temizleyip küp küp doğrayın.
- 3Marine olan karidesleri bambu çubuklara 3'er 4'er adet gelecek şekilde, aralarına küp doğranmış renkli biberlerle beraber dizin.
- 4Sosu için; Frenk soğanları ve 1 diş sarımsağı ince ince kıyıp bir karıştırma kabına alın. Üzerine labne, hardal, tuz ve karabiber ekleyerek sos kıvamına gelene kadar karıştırın.
- 5Hazır olan şişleri ısınmış ızgara tavada arkalı önlü, karidesler pembeleşinceye kadar pişirin.
- 6Tuz ve çekilmiş tane karabiber ile lezzetlendirip yanında labne sos ile servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?