- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- Tepside Kadayıf Tarifi
Tarif
Tepside Kadayıf Tarifi
İnoksan İnosmart Fırın Ailesi’nin katkılarıyla hazırlanan şerbetli kadayıf tatlısı nasıl yapılır? Bol cevizli ve fıstıklı kadayıf tarifi ve püf noktaları için tarif videomu izlemeyi unutmayın!
70 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
- 35B
- 78
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
700 g taze tel kadayıf
150 g ceviz içi
150 g toz Antep fıstığı
Şerbeti için:
600 g toz şeker
1 litre su
4-5 damla limon suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Şerbeti için: Bir sos tenceresini ocağa alın. İçerisine toz şeker, su ve limon suyunu ilave edin. Toz şeker eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakın. Kaynayan şerbeti ılınması için ocaktan alın.
- 2Kadayıfı için: Dikdörtgen bir fırın kabını erimiş tereyağı ile yağlayın.
- 3Tel kadayıfları tezgaha yayın ve didiklemeye başlayın. Üzerine eritip soğuttuğunuz tereyağını ilave edin, güzelce harmanlayarak kadayıf tellerinin yağlanmasını sağlayın.
- 4Hazırladığınız kadayıfların yarısını fırın kabının tabanına elinizle iyice bastırarak yayın.
- 5Üzerini bol miktarda ceviz içi ve Antep fıstığıyla kaplayın.
- 6Kadayıfın diğer yarısını da üzerine iyice bastırarak yayın. Kadayıfları iyice sıkıştırmaya özen gösterin.
- 7Üzerine gelişi güzel tereyağı parçaları koyun.
- 8175°C önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda, 40-50 dakika kızarana kadar pişirin.
- 9Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine ılınmış olan şerbeti gezdirerek dökün.
- 10Şerbetini çekmesi için en az 1-2 saat dinlendirin, daha sonra tatlınızı dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*İnoksan İnosmart Fırın Ailesi: https://www.inoksan.com/urun/10186/fbe-10t-dokunmatik-kombi-firin-elektrikli
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?