- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- Fırında Ayva Tatlısı Tarifi
Tarif
Fırında Ayva Tatlısı Tarifi
Kış aylarının en sağlıklı meyvelerinden biri olan ayva ile muhteşem lezzetler yaratabilirsiniz. İşte tüm detaylarıyla fırında ayva tatlısı tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 16B
- 48
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet ayva
yarım adet limon
1 l su
2 adet yeşil elma
1 adet havuç
2 adet kakule
1 adet çubuk tarçın
5 adet karanfil
100 g esmer şeker
100 g ceviz
1 adet fırın torbası
Nasıl Yapılır?
- 1Bir kapta suyun içerisine limonu sıkın.
- 2Ayvaları soyup ikiye bölün, içlerini oyarak çekirdeklerini çıkartın ve temizleyin.
- 3Ayvaları fırın torbasına yerleştirin ve üzerine esmer şeker serpiştirin. Zamanınız varsa en az yarım saat bekletin.
- 4Ayva çekirdeklerini ve karanfili tülbent içerisine alın. Fırın torbasının içindeki ayvaların yanına hazırladığınız tülbenti ve çubuk tarçını yerleştirin.
- 5Ayrı bir yerde cevizleri doğrayın.
- 6Elmaları ve havucu rendeleyin içerisine doğradığınız cevizleri ekleyin.
- 7Fırın torbasındaki ayvaların orta kısmına elmalı ve havuçlu karışımı yerleştirin ve vişne suyunu ayvaların üzerine gezdirin.
- 8Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 1 saat pişirin.
- 9Pişen ayvaları servis tabağına alın. Üzerine bir kaşık yardımı ile arzu ettiğiniz miktarda Pınar Süt Krem yerleştirin. Üzerine antep fıstığı serpiştirin. Ayva tatlınız servise hazır. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?