- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Cheesecake Tarifleri
- Tabanlı ve Choco Labneli San Sebastian Cheesecake Tarifi
Tarif
Tabanlı ve Choco Labneli San Sebastian Cheesecake Tarifi
Bu güzel malzemelerle muhteşem sonuçlar kaçınılmaz oluyor!
65 Dakika
8-10 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 14B
- 79
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g pudra şekeri
7 adet yumurta
70 g un, elenmiş
50 g esmer şeker
Tabanı için:
250 g yulaflı bisküvi
40 g kuru üzüm
Nasıl Yapılır?
- 1Cheesecake kalıbının her yüzüne fırça yardımı ile erimiş tereyağı sürün ve içerisine buruşturulmuş yağlı kağıdı yerleştirin.
- 2Yağlı kağıdın içerisini de erimiş tereyağı ile yağlayın ve her tarafına göz kararı esmer şeker serpin.
- 3Cheesecake tabanı için; tereyağı, bisküvi ve kuru üzümü rondodan çekin.
- 426 cm'lik cheesecake kalıbının tabanına bu karışımı eşit ve pürüzsüz olacak şekilde bastırarak yayın. Buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.
- 5O esnada, choco labneyi mikser makinesinde çırpmaya başlayın.
- 6Ardından pudra şekerini ekleyin, 4-5 dakika çırpın.
- 7Çırpma işlemi devam ederken yumurta, un, süt, ekşi krema, esmer şeker ve sütkremi ilave edin. Homojen kıvam elde edene kadar karıştırın.
- 8Karışımı süzerek cheesecake kalıbına dökün. İlk olarak 150 derece fırında 25 dakika pişirin.
- 9Daha sonra fırını 180 dereceye getirin ve 20 dakika daha pişirin.
- 10Son olarak 200 derece fırında 5 dakika daha pişirin.
- 11Fırından çıkardığınız cheesecake'i soğuması için bekletin. 1 gün dolapta dinlendirirseniz çok daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Choco Labneli Yanık Cheesecake'i 1 gün dolapta dinlendirirseniz çok daha lezzetli olacaktır.
*26 cm'lik cheesecake kalıbı kullanabilirsiniz!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.