- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Cheesecake Tarifleri
- Cotton Soft Cheesecake Tarifi
Tarif
Cotton Soft Cheesecake Tarifi
Pamuk gibi bir tarif ile karşınızdayım! Hem tadına hem de dokusundaki kusursuz birleşime bayılacaksınız...
60 Dakika
6-8 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 11B
- 63
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
45 g pudra şekeri
90 g badem unu
1 adet yumurta
75 g un
3 adet yumurta beyazı
35 g toz şeker
Cheesecake Mousse için:
1 adet jelatin yaprağı
1 adet limon suyu
100 g toz şeker
lime kabuğu rendesi
Nasıl Yapılır?
- 1Kek hamuru için: pudra şekeri, badem unu ve 1 adet yumurtayı homojen kıvam alana kadar çırpın. Ardından unu ilave edin.
- 2Ayrı bir karıştırma kabında 3 adet yumurta beyazını çırpmaya başlayın. Çırparken toz şekeri de yavaş yavaş ilave edin ve köpük kıvamına gelene dek çırpın.
- 3Bu iki karışımı söndürmeden bir spatula yardımı ile alttan üste olacak şekilde yavaşça karıştırın. (fold tekniği)
- 4Yağlı kağıt serili dikdörtgen bir tepsiye ince bir katman olacak şekilde dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar 10-15 dakika pişirin.
- 5Piştikten sonra tezgaha çıkarıp soğumasını sağlayın.
- 6Cheesecake mousse için; kremayı bir karıştırma kabında yoğunlaşana kadar çırpın. İşlemi çok uzun tutarsanız krema kesilebilir.
- 7Ayrı bir kapta jelatini soğuk suya koyun ve çözülmesini bekleyin.
- 8Bu esnada labne peynirini homojen hale gelene kadar çırpın.
- 9Küçük bir sos tenceresine limon suyu ve toz şekeri ekleyin, orta ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra soğuk suda beklettiğiniz jelatin yaprağının suyunu sıkıp içerisine ekleyin ve iyice karıştırın.
- 10Bu karışıma çırptığınız labne peynirini ekleyin. Son olarak kremayı da ekleyerek mousse hazır hale gelmiş olacaktır. Dilerseniz lime kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.
- 11Pişirdiğiniz badem unlu kekleri yuvarlak olacak şekilde kesin ve 12'li silikon kabın içerisine tek tek yerleştirin.
- 12Mousse karışımını sıkma torbasına alın ve keklerin üzerine kapatacak ve yüksek olacak şekilde sıkın.
- 13-18 derecede 1 gece dinlendirin.
- 14Ertesi gün silikon kalıptan çıkardığınız pastaların üzerine 1 tatlı kaşığı toz şeker serpin ve pürmüz yardımı ile üzerlerini yakın.
Püf Noktası
*12'li silikon kalıp kullanabilirsiniz!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?