- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Cheesecake Tarifleri
- Baklava Cheesecake Tarifi
Tarif
Baklava Cheesecake Tarifi
Bu çıtır lezzetin her adımını doğru uygulamaya özen gösterdiğiniz takdirde mükemmel sonuç kaçınılmazdır... Baklava Cheesecake tarifi.
90 Dakika
6-8 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 26B
- 90
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
450 g baklavalık yufka
150 g Antep fıstığı, ceviz içi
5 g tarçın
Şerbeti için:
120 g toz şeker
1/2 adet limon suyu
240 ml su
40 g bal
Dış Kurabiye Katmanı için:
100 g pudra şekeri
250 g un
100 g fındık, Antep fıstığı
2-3 damla vanilya özütü
Cheesecake Harcı için:
2 adet bütün yumurta
1 adet yumurta sarısı
4-5 damla vanilya özütü
5 g toz tarçın
40 g bal
Nasıl Yapılır?
- 1Öncelikle bu ürünün şerbetini hazırlayarak başlamalısınız. Şerbet için yazılan tüm malzemeyi küçük bir tencereye alın ve koyulaşana kadar orta ateşte kaynatın.
- 2Daha sonra baklavalık yufkaları, cheesecake yapacağınız 18 cm’lik kalıbın genişliğinden 2 cm küçük olacak şekilde yuvarlak olarak kesin.
- 3Yuvarlak çemberi düz bir tepsiye oturtun ve kestiğiniz yufkaları ara katmanlarına eritilmiş tereyağı ile yağlayarak 4 kat olacak şekilde yerleştirin. Her 4 katta bir fıstık, ceviz, tarçın karışımından serpin.
- 4Elinizde hem baklavalık yufka hem de cevizli harç bitene kadar işlemi devam ettirin. Bittiğinde tepsi ile -18 dolaba yerleştirin ve en az 30 dakika dinlendirin.
- 5Sırada cheescake’e koruma olacak olan dış katman yapımı var. Tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alarak yumuşak bir hamur elde edin ve hamuru 30 dakika dolapta dinlendirin.
- 6Dinlenen hamuru dolaptan çıkarın ve cheesecake yapacağınız 20 cml'lik kalıbın içine hamuru alın ve yüksek kenarlara kadar çemberin şeklini verin. Bu şekilde tekrar dolaba atın, soğutun.
- 7Dondurucuda olan baklava katmanlarını çıkarın ve bıçak yardımı ile dilimler gibi izleyin sakın en alt katmanı kesmeyin yoksa dağılmasına sebep olur ve bu katmanları cheesecake harcının üzerine alamazsınız.
- 8Cheesecake için tüm malzemeyi sırası ile karıştırın. Dolaba aldığınız ve çemberin şeklini verdiğiniz hamurun alt katına harcı koyun. En üste dondurucudan çıkardığınız ve izlediğiniz baklava katmanlarını koyun. Burada çok dikkatli olun cheesecake harcı taşmasın!
- 9Tüm bunları yaptıktan hemen sonra 160 derece fırında 60 dakika pişirin.
- 10Ana kalemler/dış katman, baklava, cheesecake harcı aynı anda pişecektir.
- 11En son hazırladığınız şerbeti soğutup baklava katmanları üzerine dökün. Şerbeti çekince servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*20 cm'lik cheesecake kalıbı kullanabilirsiniz!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
70 Dakika
6-8 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.