Kısık Ateş
Tarif

Cappuccino Cheesecake Tarifi

Bir cappuccino bardağı hayal edin. Üzerine kakao serpilmiş bol köpük altında kremsi dokusuyla güzel bir kahve. İşte bu cheesecake tam da öyle bir lezzet... Cappuccino cheesecake tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Fırın, Karıştırma
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Cappuccino Cheesecake Tarifi
approved
Paylaş
  • 13B
  • 89
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 paket kakaolu kremalı burçak
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
Cheesecake Harcı için:
220 g yumurta
150 g toz şeker
85 g un
200 ml Pınar Krema
Pınar
8 g granül kahve
250 g süzme yoğurt
600 g Pınar Labne
Pınar
Üzeri için:
200 ml Pınar Krema
30 g pudra şekeri
5 g vanilya
Süslemek için:
50 g bitter çikolata
pirinç patlağı pasta süsü

Nasıl Yapılır?

  • Tabanı için; Bisküvileri toz haline getirin ve eritilmiş tereyağı ile karıştırarak kalıp tabanına yayın.
  • Cheesecake Harcı için; Yumurta ve şekeri çırpın, ardından un ekleyin ve çırpmaya devam edin.Kremayı sos tenceresine alın ve kısık ateşte ara ara ateşten alarak granül kahveyi kremada eritin. Kremanın çok ısınmamasına özen gösterin.
  • Sonrasında kahveli krema, süzme yoğurt ve labneyi yumurtalı karışıma ekleyerek çırpın! Fazla çırpmamaya dikkat edin çünkü kabarıp çatlamasını istemeyiz.
  • Daha sonra harcı cheesecake kabına dökün, 200°C fırına koyun (yanına bir kase su koyun). Üzeri hafif renk alınca fırından çıkarıp soğumasını bekleyin.
  • Üzeri için; Kremayı çırpacağınız kaba koyarak buzlukta 20-25 dakika bekletin. Kremanın kıvam alabilmesi için kabın ve kremanın soğuk olması gerekir.
  • Kremayı buzluktan alın, pudra şekeri ve vanilini ekleyip çırpın. İki katına çıkıp krem şanti kıvamı alınca olmuş demektir.
  • Soğuyan cheesecake'i sonrasında kaptan kolay çıkarabilmek için kenarlarından bıçakla geçin. Ardından hazırladığınız kremayla üzerini kaplayın ve kabın içinde bir gece buzdolabında dinlendirin.
  • Ertesi gün cheesecake'i kaptan çıkarın ve kenarlarını düzeltin.
  • Süsleme için; bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve tezgah üzerine dökerek spatula ile temperleyin. İnce bir katman şeklinde tezgaha yayın ve soğuyunca kazıyın.
  • Dolaptan çıkardığınız cheesecake’i çikolatalarla ve pirinç patlağı süsüyle süsleyin. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Rabia Esin
Rabia Esin
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencisi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Japon Cheesecake Tarifi
100 Dakika
6-8 Kişilik
12B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Kavanozda Cheesecake Tarifi
60 Dakika
8-10 Kişilik
20B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Keçiboynuzlu Cheesecake Tarifi
40 Dakika
8-10 Kişilik
15B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.