- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Soğan Çorbası Tarifi
Tarif
Soğan Çorbası Tarifi
Soğan çorbası tarifi yapımı: Soğan çorbası malzemeleri nelerdir? Soğan çorbası tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 74B
- 88
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg kuru soğan
40 ml sıvı yağ
20-25 g un
1 dal taze kekik
1-2 adet defne yaprağı
60 ml beyaz üzüm sirkesi
2 litre dana et suyu
yeteri kadar tuz&karabiber
Kruton için: 5-6 adet dilimlenmiş ekmek, 1-2 parça tereyağı, 1 diş sarımsak
Nasıl Yapılır?
- 1Soğanları soyun bıçak sırtı kalınlığında piyaz doğrayın.
- 2Bir tencerede tereyağı ve sıvı yağını ısıtın, soğanları ilave edin. Orta ateşte karamelize olana kadar sürekli karıştırın.
- 3Karamelleşen soğanın üzerine unu ilave edin ve kokusu gidene kadar kavurun.
- 4Üzerine kekik, defne yaprağı ve üzüm sirkesini ilave edin. Alkolü uçuncaya kadar (1-2 dk) karıştırın. Soğuk et suyunu yavaşça ilave ederek un topağını açın. Kısık ateşte 15-20 dk karıştırarak pişirin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
- 5Kruton ekmek için: Dilimlenmiş ekmeği çorbayı koyduğunuz kaseden 1 cm küçük olacak şekilde kesin. Ekmeğin her iki tarafına da ince bir şekilde tereyağı sürün, bir fırın veya tavada altın sarısı oluncaya kadar kızartın.
- 6Çorbayı sıcak bir şekilde kaseye koyun kızarmış ekmeğin her iki tarafına kesilmiş sarımsağı sürerek çorbanın üzerine bırakın, üzerine bolca peynir koyun.
- 7Kase ile birlikte 180°C’lik fırında üzerindeki peynir kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak olarak servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.